Det lilla och det stora.

Jag tror jag behöver det här forumet igen. Det kanske måste vakna till liv igen. Fylla sin plats. Sin funktion. Ge utlopp för känslor, funderingar och åsikter. Det gandlar mycket mycket om lycka. Att någonstans kunna printa ner de otroliga känslor, den enorma kärlek och den obeskrivliga glädje som det ger mig att vara där jag är i livet just precis nu. Med två barn som gör att mitt hjärta svämmar över av kärlek varje gång jag ser på dem, varje gång jag hör deras röster och deras skratt, och varje gång jag får känna deras lena kinder mot min eller deras händer mina. Och en sambo som gör mig till en bättre människa och gör min plats i världen till den tryggaste och varmaste av alla. Min oerhörda tacksamhet mot honom..Mot mina föräldrar och våra familjer som vi får ha nära, som är rambitarna i vårt pussel, som gör oss kompletta och som vi älskar.
 
Men det handlar också en del om oro. Om vart världen är på väg. Hur ett allt mer individualiserat samhälle riskerar att rasera de trygga och välfungerande samhällen som folk innan oss krigat sig till och byggt upp, om hur hets efter ekonomisk vinst och effektivisering gör att mänskliga värden glöms bort. Oro, för att vi människor krasst taget driver oss själva mot olycka och undergång. Eller? Livet, världen är dynamisk -alltid i förändring, men jag tror det är viktigt att inte glömma vår historia eller upprepa tidigare generationers misstag. Borde vi inte vara smartare än sä?
 
Märkliga kontraster jag beskriver kanske. Det lilla och det stora. Men jag önskar att fler fick uppleva det jag upplever i min borg, då inbillar jag mig att världen skulle vara en finare plats.Kanske kommer jag använda det här forumet för att få ge uttryck för allt det jag står för och upplever. Kanske jag väljer ett kollegieblock istället.  Janske både och. Kanske inget av det. Jag vet inte
RSS 2.0