Semester.

Oj vad jag älskar semester. Lediga, soliga dagar och att bara få vara. Hemma.
 
Jag måste också tacka för uppvaktning från alla möjliga håll nu när vi kommit hem. Vi är så lyckliga och glada att ni är med oss ♡ 
 
 

Santorini

Perfekt semester. Otroligt vackert. Varmt och skönt. God mat. Bästa sällskapet. Vi tycker bara att våra familjer och syskon ska följa med nästa gång.

Vi solar och badar och myser och skrattar och kramas och flyter på luftmadrassen. Vi har åkt fyrhjuling, utforskat hela ön och hittat vår egen paradisstrand, promenerat i labyrintgränderna i Pyrgos, sett solen gå ned i Oia, strosat (och svettats) i Fira, och idag har vi traskat uppför Profet Ilias och sett Ancient Thira, ruinerna av en 5000 år gammal stad. På vägen ner gjorde vi en avstickare ut på en stig till en kyrka på en bergshäll som ingen annan verkade veta om, där tände vi ett ljus och njöt lite välbehövlig skugga innan vi fortsatte ner mot strand och bad.
 
kram från oss
 
 
 
 

Hälsningar från oss.

Det blir dessvärre inte mycket uppdatering här ifrån Santorini, för vi har tokdåliga uppkopplingsmöjligheter. Men, vi har det fantastiskt bra och när jag inte trodde det kunde bli bättre överraskar Dennis mig med en ring... Gosh, vi är förlovade! Heelt underbart vilken lycka. NU kan det inte bli mycket bättre. Vi älskar oss och alla er som finns runt omkring oss såå mycket ♡

Semester.

Sååå efterlängtat. Så efterlängtat att jag inte ens kunnat säga det högt förrän nu, men nu är den här! Imorgon bitti lyfter vi mot fler underbara dagar. Vi ses när vi kommer hem igen ♥

Skördefest

I våra pallkragar och provisoriska lilla "växthus"... Rädisorna och ruccolan är redan överväxta så det får bli en omgång två för dem, salladen går också samma öde till mötes. Dillen fryser vi in, jordgubbarna njuter vi av allt eftersom och wow vad roligt med första egna gurkan! Nu väntar vi bara på morötter och tomater :-)
 
 
 

LYCKA.

OM han gör mig lycklig den där karln!
 
 
Varje dag tänker jag på hur lycklig jag är och att NU kan det INTE bli bättre än så HÄR, så vaknar jag dagen efter och lyckokänslorna är på något sätt ändå ännu djupare än dagen innan. Hur är det möjligt? Oj, sån lycka. Du och jag ♥

Paris dag II

I den här fantastiska staden behöver man definitivt mer än två-tre dagar på sig för att hinna se och utforska allt som finns! Vi är supernöjda med det vi hunnit med, men som sagt, det finns mycket kvar och jag skulle gärna åka hit igen!

Idag stod Hop On Hop Off-bussarna på agendan, helt enkelt för att det konceptet är helt suveränt - speciellt om man har ont om tid. Vi hann med två av de fyra rutterna och gjorde stop för Notre Dame och Sacre Cour. Jag har nått för gamla kyrkor, jag fascineras av dem, kan inte låta bli att undra hur man för såå länge sedan kunde bygga sådana fantastiskt ståtliga, vackra och enorma byggnader, man hade ju på långt när inte samma förutsättningar som vi har idag. Ändå har dagens arkitektur inte en chans om man frågar mig. Förresten är hela Paris ett arkitektoniskt konstverk, så utsirat vackert, genomtänkt och påkostat, allting. Överallt. Har du inte redan varit här, ta med din bästa och åk hit!

Middag.

Vi hade för avsikt att se Frankrike - Tyskland i samband med en middag någonstans. Det var lättare sagt än gjort för det var fler än vi som tänkt den tanken. Det var rätt så fullt överallt så vårt hak fick bli ett vägg i vägg med ett som bjöd på föreställningen, så vi kunde höra hur det gick åtminstone. Det blev några "ooooh" och "aaaaah" men det var inte tillräckligt för att vi skulle tro att det blivit något franskt mål. Rätt som det var var stället näst intill tomt så då var det bara att konstatera att Frankrike nog förlorat.
 
. Maten kunde vi förresten nästan varit utan, om det inte varit för att vi var utsvultna. Vi har inte haft någon vidare tur på den fronten, hoppas på bättring imorgon. Lunchen bestod av den simplaste pasta för dyra pengar där de definitift glömt de övriga ingredienserna som utlovats på menyn. Till middagen beställde mamma en tournedo som Dennis närmast skulle beskrivit som Frank Anderssons gamla knäskydd och jag tog något som visade sig vara en råbiff med en oliv på toppen! Hur gick det till?! .. Njaaeee, jag vet inte. Inte så lätt med franskan... De fick ta in den igen och steka på den åtminstone lite grann. De tyckte de nog var lite konstigt för de drog lite kryptiskt på smilbanden åt mig, men det blev mycket bättre och med resterna av mammas pepparsås till så var snart en ekande mage mätt och belåten igen.

Nu kikar jag på den sydamerikanska drabbningen lite innan jag sluter mina blå/gröna/gula.. vad de nu har för färg...

*Bara en som saknas under mitt täcke*

Paris dag I

Aningen (typ 6 timmar) sena anlände vi slutligen till Frankrike. Kan sammanfatta flygresan som att den inte ägt rum; jag minns inte att vi lyfte, inte att vi landade, inte att det var otroligt varmt i planet (mammas ord) och en stundvis guppig tur, och när vi lämnade planet undrade jag vem som glömt sina mackor på våra stolar -de var våra som jag inte visste att vi fått. Men vi kom fram och vi stupade i säng 5:30 ungefär.

Med ett par timmars ordentlig sömn var vi tillbaka på banan och redo för dagens strapatser. Vi hittade till slut dit vi skulle, men vi har tagit måååånga steg idag :-)
 
 
 
345 trappsteg uppåt
 
 
 
 
Jardin de Trocadero
 
Så gick vi lite fel och råkade få syn på den här bekantingen...
 
Hur som helst -fantastiskt fin och mysig -läs romantisk-stad med ett ofantligt stort minus: ta mig tusan alla röker! Hela staden bolmar... Onödigt. Nu blir det sängen för vi är lagom möra och har ändå ett par timmars sömn att ta igen.

Torsdag.

Vakna hemma brevid världens bästa. Jobba som vanligt. Somna i Paris ikväll. Tänk hur världen är... Ser hur som helst fram emot en härlig helg!
RSS 2.0