Sthlm.

Vi myser. Som bara vi kan. God mat (för kvällens meny stod Koh Phangan). God dryck. Och bara bara göra det vi känner för. Det här är vårt sätt att slappna av. Välbehövligt och efterlängtat. Och så mycket kärlek. Det, är vad vi pysslar med.

Älskade Isak har blivit storebror idag, vi passar såklart på att gratulera ♡ Det har kommit flera bebisar i vår krets på senaste och vi gratulerar såklart er allihop, det är så fantastiskt roligt!
 
Min bästaste gullunge ♡♡♡
 
 

Update.

Hon överlevde. Gudars vilken lättnad!

Nu, tar vi helg på tu man hand. Mys.

Men ps, fortsätt hålla tummarna!

Give me peace.

Ångest. Det är bara förnamnet precis just nu. Spontant skulle jag kunna lägga till -de luxe också, men vid närmare eftertanke så behövs inga superlativ för jag tror innebörden i ordet i sig är en tillräckligt för att ni ska mitt tillstånd för stunden. Ni förstår säkert känslan.

Det finns saker som jag har fruktansvärt svårt att klara av. Som ger mig det där obehaget i maggropen, den där malande känslan när något är på väg att hända som man inte kan rå över...

Jag ska besikta bilen. Och det kommer gå åt fanders. Jag vet: man ska vara positiv in i det längsta. Men jag har just dödsstädat henne faktiskt och upptäckt att hon var än värre där an än jag trodde. Stackars skruttan.

Come on!

Håll tummarna! Båda två! Hårt!

Bra, tack :-)

Hej Du.

Jag vet inte vem Du är.
Kanske känner jag Dig. Kanske, känner jag Dig inte alls.
Jag vet inte vilken som är Din anledning till att vara här hos mig ibland. 
Det spelar mig heller ingen roll.
 
Kanske Du bryr dig om mig. Kanske avskyr Du mig. Kanske fascineras Du av ords betydelse. Kanske söker Du något. Kanske är Du nyfiken. På mig. På omvärlden. På vem som helst. På ingenting.
Kanske ger jag Dig något. Kanske inget alls.
Det spelar mig heller ingen roll. 
 
Ibland, blir jag påmind om att Du kikar in här. 
Att Du tar del av mina tankar, vem Du nu än är.
 
Det hände här om dagen. Och plötsligt blir jag obekväm. För jag glömmer bort Dig. 
 
När jag plitar ner ord efter ord och ser till att jag får 
fram, precis det som uppfyller mig just då
så finns inte Du hos mig. Då finns bara jag. 
 
Ändå blir det för Dig. Eftersom Du, är här.
 
Hej Du, vem Du nu än är
och 
Din anledning till varför Du är här 
vet bara Du. Det är bra.
Ingen annan behöver veta, 
och Du, får gärna hälsa på här
i en vrå av stora och små tankar
närhelst Du vill.

Askin' for rest.

Det är nu jag borde sova, ta igen mig och ladda batterierna. Varför gör jag inte det då? Hela världen sover. Mitt huvud sprängvärker. Mitt bröst kokar som om det hotar att explodera. Benen kittlar nästan. Och tårarna tränger. Jag behöver sova nu. Låt mig! Är det fullmåne?



Jag vet att du ser mig.

Papaya shopping..

När jag blir trött har jag en egen vrå. Faktiskt är det så att jag vet att jag är trött eller är på väg att bli när jag kommer på mig själv med att tänka på det här stället mer ofta än jag annars gör. Det är någon slags rekreation att hämta lite extra krafter från, fly en stund ifrån mig själv till en rofylld plats att ladda upp med ny energi.

Miss Understand

Vad man säger

Vad man menar

och vad man hör

En mening har lika många innebörder som mottagare och avsändare. Det är inte konstigt att det blir lite galet ibland.

Set them free.

Förbud och misstankar kväver den starkaste och mest passionerade av kärlekar.

Det finns varken behov eller befog att inskränka någon annans rättigheter på sådana sätt, vad mer är så borde man inte vilja förbjuda den man älskar något personen i fråga själv vill eller önskar. Kärlek ska få människor att växa -både som indivder och par!  Kärleken ska få oss att förverkliga drömmar, känna att vi har en trygg famn att luta oss mot när det blåser och ge livskraft och härliga skratt och minnen. Att önska, be och uttrycka sina behov är en förutsättning i alla relationer och blir säkerligen tillgodosett om man har ett fint och balanserat förhållande men att bestämma, styra, förbjuda och manipulera är något älska(n)de människor i relationer aldrig borde behöva utsättas för. Det, är inte kärlek. Det är kontroll. Och  det varken blommar eller växer någon kärlek av. Det tar död på all liv och lust och alstrar ingenting gott.

Love is to set those you love free.
 
 
 
 ...varför skriver jag så här?  för att det är så.. och för att jag önskar alla människor gott, för att jag fått tillräcklig distans till något jag själv upplevt för att tycka att det är förjäkligt och därför att jag inte vill att någon endaste människa ska behöva utsättas för det. Jag är så lycklig för att jag är där jag är idag. ♡
 

Work it.

Alla trillar vi dit om vi inte är uppmärksamma. Det går så fort. Vi kanske inte ens märker det. Plötsligt är vi där. Eller allt det här.

It's time.

Funderar på om jag ska göra slag i saken och passa på att förverkliga en dröm till våren kanske. Det är ju bara upp till mig och jag vet inte vad jag väntar på egentligen. Ska forska lite i det, för bättre läge tror jag inte jag får...

 

Älskade.

Idag är det 2 år sedan morfars hjärta slutade slå. Tur, att han är med oss varje dag ändå. Tur, att inte solen slutade gå upp den dagen fast det kändes så. Tur, att vi har livet.
 
Tur, att vi kan gå till en plats och minnas dig lite extra, de dagar som känns extra tunga ♡
 
 

Mer ändlös kärlek

Han o jag. Tänk ändå om vi alltid fick vara tillsammans. Jaja, desto viktigare och mer betydelsefull blir tiden vi faktiskt har. 

Kärlek.

Kärlek ♡
Härliga minnen från den bästa veckan någonsin. Tack för att du finns i mitt liv, för att du tyckte att det var dags att styra upp det lite. För att du visste att du kunde ge mig allt jag behövde. Och framför allt, för att du vill(e) det. 

Elin

Åh Elin. Saknar dig ♡ Du med, världens bästa golftjej. Tänker på dig sååå ofta!
 
 

Tnx :-D

Klarade tentan. Och kursen. 7,5 nya poäng in på kontot och jag är såååå glad! Yey! Jag och Othello firar en stund innan jag släcker för idag. G'night peeps :-*

Söndagsgöra.

Plugga var det jag sa att jag skulle göra idag... eller hur var det nu då... I know. Jaa jaaaa, en skogstur hinner man med ändå! *mys*
 
 
 
 
Lika bra att passa innan imorgon, då man riskerar att få onda blickar var 100:e meter när skogen plötsligt är full i folk. Man blir nog inte så värst uppskattad om man pratar, kliver sönder kvistar och öser på med Spotify på full volym för att hålla djuren på avstånd i närheten nu när "deras" vecka äntligen är här. Så, vi tömde skogen idag istället så får de ha sitt i lugn och ro :-)
 
Nuuuu, åter till Medea och hennes planer på att hämnas sin otrogne make, hans nya kvinna och Kung Kreon....

See you.

Idag är det söndag. Men eftersom jag tog lördag i fredags så måste jag ta fredag idag på söndag för att det ska kunna bli måndag. Och för att jag ska överleva nästa vecka utan att stressa ihjäl mig fullkomligt. Så där, vet ni vart ni har mig idag :-/

Oj så jag hunnit med!

Höstfix i finvädret. Sommarblommorna har fått lämna plats åt ljungen i blomlådorna och så har några fönster fått nya tätningslister få se om vi kanske får behålla lite mer värme när vintern knackar på, så kom gulligaste svärfar när jag kände mig klar så fick jag se honom en stund. Har också hunnit en kanonskön runda på golfbanan med pappsen och Eddan. Och dessutom, kvalitetstid med älskade mormor och alldeles strax en sväng till Molly, men först får LIF ett par minuter till på sig att bevisa att det inte är så dåliga den här säsongen som det verkar. :-)
 
Är inte det här höstträdet alldeles fantastiskt fint? I love it! *atl kickin' ass* 
 

Watch out Mr Moose!

Som han väntat på den här veckan, årets (en av två) viktigaste och mest efterlängtade vecka har äntligen tagit fart för honom. Han med stort H ni vet. Jag önskar honom en skitjakt, myser med Eddie tills han tycker att det känns ok att komma hemåt igen, och fortsätter traggla på med Shakespeare och grabbarna så länge.
 
Jag älskar dig!

Bästa ♥

Några timmar svischar så fort förbi med fina vänner i närheten. Tack Karin för en mysig fika i soffan. ♥♥♥ Tänk vad allt kan ha förändrats nästa gång vi ses? Över en natt. Eller ja, nästan: 9 månader kanske är mer korrekt i sammanhanget... ;-)

Bortom skuggorna.

Det ligger där, mitt emellan himmel och hav.
Det går inte att se, höra eller känna.
Det är inte svart, inte vitt
men alla nyanser däremellan.
Det finns där
och du kan hitta dit när helst du vill om
du lyfter dig bara en liten bit högre.
Hoppa, ducka och parera där det behövs
och låt dig sedan bara svepas med.
Då kommer du slutligen fram.
Kan vi ses där?
Det är en behaglig plats, du vet när du nått dit
och det är där,
först där,
som vi kan Mötas.

Listen! or read.

Vi människor tror att vi kan göra två saker samtidigt. Det kan vi egentligen inte. Se på tv och läsa. Läsa och ha radion på i bakgrunden. Vi föddes utan simultankapacitet och vad vi egentligen gör när vi tror att vi behärskar två konster vid samma tidpunkt är att vi växlar fokus med kanonkort mellanrum. Intressant.

Höstväder.

Fördelen med att plugga (på distans) är att man kan lägga utt det (nästan) som man vill, förutsatt att man får allt gjort tills dess att det ska vara klart. Det innebär att man kan ligga ute i solen när vädret tillåter det, i soffan, på biblioteket eller som jag önskar precis just nu; i badkaret när regnet öser ner och det är allmänt kallt och ruskigt. Enda kruxet är att vi inte har något badkar :(. Såååå det går inte. Men efter flytten, då ska det minsann finnas ett för fy så jag saknar att få tända några ljus på badkarskanten och få krypa ner i ett hett, ångande bad som doftar av något som lugnar själ och hjärta och som gör huden alldeles bebismjuk... Det är kvalitetstid med sig själv som gör gott både inom- och utombords. Kan man då dessutom slå två flugor i en smäll och få något vettigt uträttat samtidigt kan det vara ok att plöja något från litteraturlistan däri någon gång ibland (men bara emellanåt, annars försvinner det där med avslappning och kvalitetstid)

Kung Oidipus

Shakespeare. Lars Norén. Sokolos eller vad tusan han nu hette. De är de som förgyller mina dagar för tillfället. Uttrycket var ett försök att se den här tiden från den ljusa sidan. Jag har aldrig läst dramor förut och har ännu inte lyckats hitta glädjen/meningen med dem. Kanske det kommer bara jag vänjer mig vid gammelsvenska och vers ;-)

Take charge!

Full av insikter. I ständig utveckling. Det är sådana vi är vare sig vi vill eller inte. Skillnaden är medvetenhet. Är vi närvarande har vi möjlighet att påverka processen. Styra den i den riktning som gynnar oss, gör oss till bättre individer, eller åtminstone mer välmående ("bättre"är en fråga om objektivitet eller subjektivitet och därför egentligen högst orelevant; bättre i vems ögon?). För det är väl inte nytt för någon att tankarna kan skena om man ger dem alldeles för stort spelrum, och det är när de passerar gränserna för vad som är acceptabelt eller önskvärt som de blir till destruktiva beteenden. Och då, tar det såå mycket mer energi och kraft att bryta mönster och ändra tankebanor att det är lika bra att göra det innan de hunnit så långt -eller ännu bättre, och det är detta som jag ville komma till: vara medveten om sina tankar från början för att kunna göra något konstruktivt och bra av dem. Dina tankar kommer alltid vara en del av dig, vi människor kan inte sluta tänka tyvärr, så låt dem därför istället utveckla dig i den riktning du önskar.
 
Släng bort alla negativa tankar. Ödsla ingen energi på sådant du inte kan påverka och byt ut "jag hinner inte..." mot "nu prioriterar jag...". Då har du fattat beslutet och handlar utifrån vad du just där då anser är viktigast för dig och ditt välmående. Det är mindre angeläget för omgivningen att ifrågasätta och dessutom motverkar det din egen känsla av otillräcklighet när du talat om för dig själv att du gjort ett aktivt -medvetet- val.
 
Hörni, jag önskar att jag var proffs på det här jag just skrivit. Det är jag inte. Det är snarare något jag måste bli mycket bättre på. De flesta tror jag måste träna på det här, för det är applicerbart på stort som smått. Och tycker du själv att det inte är något för er att du inte behöver träna eller bli bättre på något, grattis -antingen (förhoppningsvis) har du en fantastisk, härlig balans i ditt liv, eller, så har du massor med olyckliga människor runt omkring som du är för självupptagen för att lägga märke till.

Reflektioner.

Vem är jag?
 
Vad vill jag?


Hur hamnade jag här?

Vart är jag på väg?

Hur? När?



Life n Joy

Vet ni, det blir Life n Joy som får i uppgift att ta sig an mitt välbefinnande för 12 månader framöver. Efter att ha sonderat terrängen lite den senaste tiden så kändes det som det bästa valet för just mig nu när fotboll inte känns som ett rimligt alternativ. Det blir nog kanonbra. Yoga, here I go again.

Spending my time.

Jag vill göra vad jag vill. Resa någonstans långt bort. Se fram emot någonting. Jag vill spela golf, spela golf med mig, snälla! Jag vill åka på shopping, nya stövlar, jeans som sitter kanon i rätt tvätt (de finns väl inte). Jag vill göra en krans av färgfina höstlöv.

En dag.

Det är ibland som det kokar i mig. Utan anledning. När tårarna bränner. Utan anledning. När jag bara vill vara ifred. När det sista jag vill är att vara ifred. Är det en baklås-dag? Eller bara för mycket i huvudet?

Jag vill ha ordning och reda och rent och fint och inget som bidrar till extrastörningar. Det är då bägaren rinner över. Jag är väl överfull. Och den minsta droppen. Jag är jobbig nu. Dryg. Som Dennis skulle sagt. Orkar inte idag.



Jag vill ha Eddie. Hos mig. Nu.
RSS 2.0