Frukost. Viktiga grejer...

Och en sak till!
Det tog ungefär 20 år för mig att lära mig att äta gröt (jag åt också när jag var för liten för att vara medveten om vad mamma stoppade i mig). Men nu har jag intagit havregrynsgröt till frukost två dagar i rad! Med mjölk, banan, kanel och valnötter. Eller kanske banan, kanel, valnötter med lite gröt snarare... För jag kan inte riktigt med konsistensen. Men jag jobbar på det. Och det sägs att det är nyttigt. 
Yeeey!  

                           
Nu blir det godnatt! För längesedan egentligen. Och godmorgon för er!
Njut av en underbar måndag! Det ska jag, för jag är på den lediga sidan =)

Just Go With It!

En heeelt vansinnigt rolig film, och jag brukar inte, men jag kom på mig själv med att skratta rakt ut flera gånger. Och jag log hela vägen hem. Hilarious helt enkelt! Se den!
                           

Feb 27.

Solen jävlas. Så fort jag går ut går den i moln. Så fort jag ger upp och in, kommer den fram.


Men jag vill bara passa på att säga
                       GRATTIS till en nybliven 25-åringen

              
                    Klokare? Erfarnare? Äldre...

Favourites!!

En ny bikini på ingång igen.. Cross your pretty fingers for me once more please! En annan modell än förra gången så man vet aldrig, fast den här gången tar jag heller inte för givet att färgen är den jag tänkt mig. Om den här inte heller skulle vara till belåtenhet har jag dock ett par backups från Victoria Secrets som kan funka... 

Precis som hemma så får man lite favoritställen som man gärna slinker in på när man får tillfälle... Mina har blivit...

Under Armour - Riktigt riktigt bra och prisvärda sportkläder! Hoodsen är i kvalité att likna med Peaks vågar jag nästan påstå. Dessutom snygga designer och färger.

Adidas (outlet) - Kommer nästan aldrig ut därifrån utan en kasse... Adidas är alltid safe och man kan göra riktigt bra kap där, speciellt när de har buy one get one 50% off på reagrejorna!

Target - Stort varuhus med allt från mat till kläder och mindre möbler. Och det är mest för kläderna och skorna som vi svänger förbi där. Mycket med kanske något sämre kvalité men också träningskläder från bl.a Champion och bra pris på Converse's kläder och snygga jeggings.

Nordstrom Rack - Nordstrom är ett stort varuhus liknande Macy's. Lite dyrare märken, lite mer kvalité. Rack är deras "outlet" där man hittar deras kläder och skor till superpriser. Träningskläder från Under Armour, Puma, Adidas och Nike, snygga jackor och kavajer, underkläder (till och med i mina storlekar ;) ), jeans -ja rubbet. Gilla!

ULTA - Smink och parfym, men framför allt hårprodukter!! Styling, färg, redskap -allt! Och alla märken, till superpriser! Gissa en som trivs! 

LPGA Tour Superstore - Golf- och tenniskläder i massor... Här hittar man också Annika Sörenstams eget märke.

Har jag glömt någon?

Nu senast gjorde jag ju mina inköp på GUESS, ZARA och Metropark... Inte lika billigt som på andra ställen, men å andra sidan inte dyrare än kläderna i Sverige heller. Bara att man blir lite bortskämd här med över lag mycket lägre priser på kläder  =) (därför är H&M considered dyrt!)

Papaya Clothing - har varit ett utav dem, men är efter att jeansen inte gick att reklamera numer struket från listan...

Kvalet..

Sitter och håller tummarna stenhårt för Borlänge som just vänt mot Ore i kvalet till Allsvenskan... Men ett par minuter kvar och Bergenström i utvisningsbåset... Nervöst...

Mr Cardinal.

ÅÅåh kom ju på att jag måste visa er nu när jag tagit reda på! En dag när jag var ute och gick hörde jag ett sånt annorlunda och klar fågelkvitter... Det lät högt och just som om någon visslade på mig. Minns jag inte fel var det två korta och sedan en längre signal, två korta och en längre. Så när jag kom närmare fick jag se fågeln som var orsaken till lätet och den var så himla vacker! Det var tydligen en cardinal och se så fin, nästan som en papegoja!
                                   

Presidents Day.

Normalt en ledig dag för både arbetarfolket och skolbarnen. Men här hade vi snowdays att ta igen så det var i princip en vanlig måndag. Och jag vet egentligen inte om det finns några lediga dagar för de som jobbar heller för den delen. Allt är ju öppet jämt (utom juldagen och kvällen innan som vi fick känna på).

Fast inte riktigt ändå. Det blev en måndag över förväntan... En riktigt bra sådan. Planen som jag skrev att jag hade blev till något mycket mer konkret än jag någonsin kunde föreställa mig. Men som jag är såå nöjd med!

Och dessutom kommer mamma, pappa och lillebror och hälsar på mig i april, jaa, om prick två månader är de faktiskt här!

The way it is..

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

~ Mark Twain

Changing direction...

Tjoooohoooo.
Söndag kväll igen. Det är ta mig tusan bara fredag och söndag varannan dag tror jag i det här landet.

I fredags blev det ett biobesök. Never Say Never. Justin Bieber ni vet... Ingen film jag själv hade valt att gå och titta på. Men arbetar man så gör man, och så här i efterhand så får jag väl svälja stoltheten och erkänna att han är en jädrans söt unge (även om jag inte diggar hans musik), och filmen -eller dokumentären var riktigt bra. Han har en skaplig framgångshistoria i bagaget.... Så, har ni inget annat för er så varför inte slösa ett par timmar på gullungen...

                       

Lördagen bjöd på riktig sommar så jag kunde inte vänta på få avsluta jobbet för att få slänga mig på en filt på gräsmattan... Så det gjorde jag så fort jag fick tillfälle, och där blev jag kvar till solen inte längre syntes till en massa timmar senare. Då blev jag akut sugen på raggmunk och fläsk, så det var bara att fixa. Min timing var perfekt så när finmiddagen var avklarad var det bara att bänka sig vid tv:n för lite hockey tills det bara var att strutta i säng. Dessvärre verkade det som om solen bara tog mellan 11 och 12 på förmiddagen när jag satt med linne på mig och kollade på när en av fröknarna hade ridlektion... Eller vad säger ni om den vackra brännan som jag inte vet hur jag ska bli av med...
                         

Och så var det snabbt som tusan söndag igen. Lite yoga som uppvärmning inför shopping på Lenox i Buckhead. Och nedrans vad jag hade spender-byxorna på! Tur att det inte händer för ofta för jag kom hem två par jeans, två t-shirtar och en bikini fattigare. Hade jag vetat att jag hade täckning på kortet fanns risken att det dessutom hade varit 4 byxor istället för 2, men jag fick lov att hejda mig lite. Kanske kanske ändå att jag åker tillbaka och spenderar ytterliggare $128... För ett par byxor som jag inte fick med mig idag satt ändå så jäkla klockrent...
I fredags försökte jag reklamera mina favoritjeans till Papaya (som dittills varit men favoritbutik) för att de gått sönder efter bara ett par månader. Men det gick minsann inte. Så därför så ska jag aldrig i mitt liv köpa jeans där igen, utan satsar från och med nu på mindre billigt och  hoppas att det betyder mer kvalité, få se om det blir bättre... 
               
Det ser ut som om jag köpt två likadana jeans men så är inte fallet... Ett par är marinblå med rynk i byxslutet och de andra är svarta och lite glansiga... 

Till imorgon har jag en plan hoppas den går hem -cross your fingers for me! Jag är ledig, för nu är det slut med lediga helger för mina del tyvärr så då blir det en ledig veckodag i fortsättningen... 

I löööve, I löööve..

Ni vet ju redan hur bra jag har det här hos min goa bonus-familj här på andra sidan Atlanten. Kunde inte ha det bättre och jag älskar varje sekund. Det visste ni också redan. Idag när jag kom ut från gymmet i strålande solsken stod det en svart och orange mustang (eller något) och dunka ATL-musik över hela parkeringen och jag bara log med hela ansiktet och själen. Atlanta i ett nötskal. Atlanta när Atlanta är Atlanta. I löööve it, I löööve it!

Trots det så längtar jag efter er därhemma. Ibland mer, ibland lite mindre. Men alltid. Inte så att jag tror att ni inte klarar er utan mig, utan mer som att jag gärna vill vara en del av er vardag. Eller snarare att ni ska vara en del av min. Idag drabbades jag av severe pappa-sjuka. (Hoppas han kommer med en positiv överraskning...)


OCH
Jag mitt pucko pratade med Solarfsarna idag. Toppenbra! Men jag var så upptagen av att inte prata med mannen i huset -som jag idag av alla dagar såklart skulle tagit några ord med!! Men STORT GRATTIS HÅKAN!!!  

Äntligen!

Äntligen lite sooool. Den här veckan har vädergudarna varit med oss och meningen är att de ska fortsätta vara oss till lags under resten av veckan också med temperaturer runt 20°. Jaaa tack! 

 
Hittade några bevis på att det skulle kunna vara vår på riktigt riktigt snart. Vet inte hur många gånger jag skrivit det. Men det är väl bara en bekräftelse på min enorma längtan efter värme =) 
                 
                 

Och så får jag lov att visa våra godingar till grannar som gör sitt bästa för att minska min längtan efter Eddie. Tyvärr undrar jag dock om det inte mest har motsatt effekt.... Teddybearsen Ava och Sophie. 
     

For You Being Special!

      
                                          ...from me to you cutie pies...


Tons of Love

Hilarious uh?!

Great Days.

Åhh jag har haft en sån myshelg ska ni veta!!

Den har mestadels tillbringats med Elin, och vad har vi sysslat med då? Ja, det var ju det som var frågan, och som tur var fick vi helt spontant till en date ikväll där vi -bl.a- konstaterade att vi inte gjorde så mycket varken fredag eller lördagen, men hade det tokbra ändå. 

Elin körde hit i fredags precis samtidigt som alla andra också skulle ta sig från downtown och hemåt. Det är alltid trafik, men är det någongång man ska försöka hålla sig från vägarna -speciellt om man är en stressad själ- så är det fredagar runt 5-snåret. Det tar normalt max en halvtimme att köra från henne och till mig, men det tog henne drygt två timmar! Vi beslöt oss för att mötas på Kroger (mitt ICA -där det förövrigt finns en ICA-Jerry på riktigt, så jag vet vart de fått inspirationen till reklamen ifrån). Kroger ligger ett rödljus bort och tar mig normalt 5 minuter att köra. Men inte den dagen, det tog mig nästan 25 minuter!! Jag vet inte vart alla bilar kom ifrån. När vi sedan kom ut efter vår handling var bilarna plötsligt lika borta som de nyss varit närvarande! 

Vi såg lite film, med avbrott för sömn. Hmm, vad kan den ha hetat nu då.. Jo, Beauty and the briefcase. Söt, tjejig, feelgood, kärlek. Sen pratade vi en hel massa, det är lustigt vad mycket vi har att prata om, men jag älskar det! Munnen går i ett på oss och vi hoppar mellan samtalsämnena som Lilleskutt i Bamseland. Men tänk så kloka vi kommer bli efter våra oändligt intressanta diskussioner! När Elin fick lov att heada hemåt för jobb på lördagkvällen så svängde jag förbi och införskaffade mig självaste förutsättningen för min blivande allmänbildning; SAT-boken...
                                   

I lördags fick jag också ett efterlängtat paket! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Visserligen. Men det här var på gränsen! Varför kan det inte skicka paket som innehåller godis fortare än de andra? Geischa, Center och framför allt Zoo... Jag åt så jag trodde jag skulle få lov att spy! Jag åt som om jag trodde det var någon som skulle komma och äta upp det om jag inte hann göra det först. Jag hade verkligen längtat. Tusen tack sötaste Tobi! <3

Idag har jag tillbringat en stor del av dagen ute i solen... Det har verkligen varit skönt, och eftersom man är blek så man nästan är genomskinlig efter snö och minusgrader och grejer (oj det där är Sandras sätt att uttrycka sig "och grejer"... jag som trodde jag klarat mig från att ta efter hennes sätt att prata...) så är solen ett mycket välkommet inslag i vardagen. 
              
Så så här skönt hade jag det vid lunchtid och lite senare passade jag på att slumra lite där i stolen också...
För sedan kom Elin som sagt med förslaget Perimeter Mall och dinner någonstans. Hur bra lät inte det? Så det blev en dusch och lite ombyte innan jag for iväg. Vi hann inte med så mycket shopping, men det spelade verkligen ingen roll. Sedan blev det middag på Cheesecake Factory. Det var ju fortfarande varmt så vi kunde faktiskt sitta ute och äta... Mitt i mittaste februari, knasigt! Och tiden sprang iväg med oss. Plötsligt hade timmarna försvunnit och vi fick hasta hemåt. Men tusen tack härliga Elin för en kanonbra helg!
              
Populärt ställe, och amerikanerna verkar alltid gå ut och äta på söndagkvällar. 45 min väntan på bord.. Vi valde att vänta ute såklart!
              
              
Supergod pasta med kyckling, vitlök, soltorkade tomater, svamp och massa annat göttans.
              
            Efterrätt fast vi redan var proppens. Elin med sin Pineapple Cheesecake...
                
...Och jag gjorde mitt bästa för att klämma i mig en Banana Cream. Det gick. Nästan.



Nu är det läggdags.
Puss på er!

All-embracing knowledge!

Jag har kommit på vad som är mitt problem här i världen. Jag vill veta och lära mig för mycket. Medan många som man pratar med inte vet vad de ska plugga eller studera, för att de inte vet vad de är intresserade av så är jag precis tvärtom! Jag skulle vilja plugga nästan precis allt -förutom sånt som har med sjukvård eller naturvetenskap (vilket i förlängningen är samma sak) att göra -för de finns det många som skulle hantera bättre än jag. Men språk, ekonomi, psykologi, historia, färg och form och ja, you name it, förutom pedagogik som jag ju redan håller på med.... Tur att livet är långt!  

Elin lät mig ta en kik i hennes instuderingsbok för SAT, vilket är USA:s motsvarighet till högskoleprovet. Helt sjukt mastig, men så är den ju också för personer som har engelska som tungomål. Men alltså, jag skulle ändå gärna ge mig på det, eller åtminstone att försöka med den alternativa för de med engelska som andra språk... Skulle inte det kunna vara en utmaning för någon så knasig som jag?   

The freakin future!

Ligger här och det är nästan natt. Håller på att fatta att sommaren snart är här. Fast jag inte vill. Inte vill inse. Inte vill att det här äventyret någonsin ska ta slut. Jag tycker om Atlanta. Hur som helst förändrar inte det så mycket. I juni flyger planet hem mig oavsett hur mycket jag stampar och skriker, haha. Sååå, för att jag inte ska behöva gå sysslolös en hel sommar och driva mamma till vansinne med mitt tjat om ingenting, så är det bara att se till att jag inte blir det. Så det är alltså det jag håller på med -ser till att försöka lösa en massa, eller förhindra en massa -beroende på hur man nu väljer att se på det.

I bakgrunden surrar en massa Senators-spelare runt och försöker försvara sin ledning mot Flames • Det sägs att det ska komma snö inatt och imorgon, but hopefully NOT. I'm seriously done with the snow for this season • Jag har äntligen skypat med mitt sötaste S idag, det var toklänge sedan, och det är minsann en massa tomt efter henne • Och ett mega-grattis till Elin. Vet inte hur officiellt det hela är än, jag har nog berättat det för er förut, men säger det igen -ifall ni glömt; hon kommer bli bäst i världen! 

 

                 
Bjuder på ett litet kvällsfoto från min säng och jag ler när jag konstaterar att tavlan som jag har ovanför sängen inte kom med på bilden. Den sitter nämligen toksnett. Jag tittar på den varje dag och tänker "måste rätta till den ju...". Men än hänger den där. Lika snett som igår och dagen innan igår, och dagen innan den med. Och säkerligen imorgon med.

An ordinary Tuesday.

Bikinin kom idag... och gick. Tur den inte måste användas än. Den passade -kors i taket- visserligen, men färgen var inte riktigt som jag hade föreställt mig... Bara för det. Så solen kan hålla lite på sig. 

Idag hade jag planer på Vinyasa Flow Yoga, men jag skulle bara läsa några sidor och gjorde misstaget att lägga mig liiite för bekvämt, så jag somnade och hela förmiddagen försvann utan att jag hade en susning om det... Kanske behövde jag det. Igår tragglade jag mig igenom nästan en och en halv halvlek på löpbandet efter ett styrkepass så benen var lite tunga. Jag lyckades dessutom övertala LillFian om att vi skulle gå ut och plocka fram fotbollen för att känna lite på den, så det gjorde vi. Det var Lycka. 

Plans for sunny days.

Ville bara tala om att sommarens bikini är beställd! Väntar med spänning på paket och håller tummar och tår för att den ska passa också. Det är ju inte säkert alls för med för mycket på vissa ställen och mindre på andra så blir det knepigt emellanåt -eller ok jag erkänner; för det mesta. Men den var ju så fiin så break a leg for me my dears! Jag fick lov att chansa.

                             

Sa jag också att vi befinner oss i Florida om exakt två månader?  

Packers och hjortron.

Har precis slagit av TV:n och från att USA stått stilla några timmar så håller allting på att återgå till det normala. Bilarna åker igen, det börjar tändas lampor i hus som varit nersläckta eftersom alla samlats på samma ställe för att ytterliggare kunna hetsa och trappa upp stämningen. Vi var ut och åt en sväng under de magiska timmarna. Och ja, vi var själva. Fick också lov att ladda upp lite inför morgondagen och åka och handla ett skinkpaket på vår mataffär. Och där behövde jag inte heller trängas. Bara att inse att det varken är på på restaurang eller på Kroger man tillbringar kvällen när SuperBowl äger rum, så för att smälta in var det väl bara att skynda hem och slå på tv:n. Och antagligen vet ni det redan, men det var Packers som drog det längsta strået 2011.

Annars har det varit en toppenhelg som jag mestadels spenderat med Elin. Supermys med middag hos henne igårkväll (lördag), och en heldag idag. Vi har nog kunnat dra slutsatsen att vi är synnerligen lika... Och riktigt läskigt blev det när det visade sig att vi båda sover med en fleecefilt under täcket! Hmm... Spännande. Hur som helst är hon verkligen en hejdundrans bra tjej så jag ser verkligen fram emot fler helger som den här! Önskar såklart att S:et herself hade kunnat vara med oss, men det verkar inte som det går någon nöd på henne där uppe i storstaden heller... Hon är med i tanken allafall ;)

Jag har också tagit en sväng till IKEA för att handla lite svenska förnödenheter, typ kaviar, drottningsylt, räkor och leksandsbröd. Och hushållsost. Vet ni förresten att osthyveln inte fått sitt genombrott här än? Konstigt, det är ju verkligen en bra uppfinning. Stod också och övervägde en burk hjortronsylt, men så "neeej -vad ska jag ha till, men ska jag äta direkt från burken kanske?" Fast efter lite övervägande så kändes det ändå som om den möjligheten förpassades till beteendekategorin "OPASSANDE" för närmare tjugo år sedan. Så det blev inga hjortron. Det hade bara varit så nedrans gott. Och på vägen hem slog det mig att det ju går alldeles utmärkt med t.ex vaniljglass till... Nästa gång kanske då.

Getting back to me myself.

Ingen uppdatering på ett dagar... Och det beror på att jag inte riktigt orkat. Jag tappade plötsligt allt vad energi heter någonstans mellan onsdag och torsdag tror jag. Det var som om hela kroppen gått i baklås, och jag hade ben tunga som ja... stockar kanske. Men idag verkar jag vara på väg tillbaka.

Ska dra ner till Elin downtown en vända snart, är bjuden på middag och det ska bli superdupertrevligt! Sen får vi se vad vi mer hittar på. Nu kan det nog bli en dusch.

Hej på er ett tag, hoppas ni mår bra där hemma!
Puss

C'mon'n let's go!

              
  Ser ni värstingen i bakgrunden som stod och väntade på oss när vi kom ut
                    från SunDial förresten?! En hummer, modell längre.
 














-Vadå, väntade den inte på
oss? Åkte vi inte i den? Nehe, tåg? Jaha...

Thunder!

Det har regnat hela dagen, och nu mer än någonsin. Tyckte väl att luftkonditioneringen emellanåt mullrade lite mer än vanligt nu när jag och Molly låg på min säng och pratade om inget alls. Men å andra sidan är det inte förrän alldeles nyss som jag lärt mig att inte reagera på ljudet, för att det äääär inget annat än fläkten! Vet inte hur många gånger jag fått springa upp och runt för att undersöka vad det är som låter, så ingen är utanför och försöker ta sig in! Därför la jag ingen mer vikt vid tanken på oljudet. Förrän det för en sekund lyste upp till dagsljus utanför. Det är alldeles uppenbart ett ordentligt oväder som figurerar i krokarna -eller rakt ovanför. Blixt och dunder hos mig helt enkelt. 

Party party.

Molly vill, eller ska på fest till helgen. Till någon eller några som vi inte vet så mycket om, så för att vara på den säkra sidan fick vi helt enkelt lov att ha en liten övning med henne igår: Vad gör du om det kommer in någon med ett gevär??? Man vet ju inte, det finns mycket knasigt folk här i landet!
 
Och, hon får naturligtvis inte åka dit utan skottsäker väst. Eller det närmaste som vi kan frambringa -vilket är ridvästen. Den under, så kan hon klä sig huur hon vill sen!

That's the deal ;)

Tankar.

Jag undrar just vart shoppingen tog vägen? Tror det försvann med Sandra, kanske var det hon som var shoppingen??

Jag har fortfarande en bild av mig själv som boll på fotbollsplanen på näthinnan, så jag fortsätter traggla. Annars händer det inte mycket. Det som kallas vardag går sin gilla gång i lagom takt. Och jag undrar varför det inte alltid kan få vara såhär? Ingen stress i hjärtat, ingen stress i magen, ingen stress i huvudet. Ingen stress någonstans. Liksom bara flyta med och räcka till. Kan det, är det överhuvudtaget möjligt att det kan fungera hemma också? Jag hoppas det. Önskar det, men har svårt att se det.
RSS 2.0