World of Coca Cola!

Visste ni att Coca Cola härstammar från Atlanta?
-The hiphop capital of the world folks!

Jo så är det, så idag har vi varit och strosat på museumet som bevisar detta! Jag är inget stort fan av Cola, men det är galet vad stort varumärket blivit! Vi var inte ensamma där, och det var tur att solen värmde oss när vi stod i kö. Höjdpunkten kan vi nog enas om var provsmakningen. Där fanns ett x antal olika läskedrycker från alla olika världsdelar som det bara var att hinka i sig (om man nu ville det). Vissa kändes igen medan andra var helt främmande, vissa smakade bättre och vissa var det bara att spotta! The Holiday Special var cola med pepparkakssmak... Tobias som annars tycker om Cola tyckte inte att det var någonting att satsa på... Jag ger som sagt var inte mycket för Cola över huvudtaget, så det blir nog inte rättvist om jag uttalar mig ;)

Sedan testade vi Hard Rock Café downtown Atlanta och gick både mätta och nöjda därifrån någon timme senare! 

Planering, vad är det?

De senaste dagarna har vi väl verkligen fått erfara att det inte alltid blir som man tänkt sig! Förutom flygkaoset i Europa hoppas vi slippa drabbas av snöstormens konsekvenser när vi drar mot New York. Vi åker dit (förhoppningsvis) imorgon och firar in det nya året!

Jag nämnde sist att vi skulle njuta av lite julmat på Christmas Day, så blev det ju naturligtvis inte heller. Vet inte om man ska kalla det oplanering eller helt enkelt oerfarenhet. Vi hade tänkt oss att handla allt vi skulle behöva under helgen på kvällen den 24:e, eftersom allt skulle vara stängt sedan. Vi hade inte räknat med att allt dessutom stängde tidigare kvällen innan! Publix, Target, Kroger -ALLT som normalt håller öppet så gott som dygnet runt, hade bommat igen totalt bara för att vi hade soptomt i kylen (och längtade efter hemgjorda köttbullar, lax, sill, omelett och potatisgratäng bl.a)! Tur för oss att vi laddat upp och ätit mer än en människas månadsbehov under ett par restaurangbesök under dagarna innan... Så det gick ingen nöd på oss egentligen..

När vi vaknade i lördags var det vitt ute! Första vita julen här på evigheters evigheter! Som tur är har vägarna ändå varit rena och torra så det har inte åsamkat oss några problem... Fast det slog mig att jag inte kan spatsera runt i gympadojor eller converse i NY om det är riktig vinter där, så idag har det blivit sista minuten-jakt på UGGs. De har funnits överallt fram tills jaa, inte vet jag, idag? Igår? Antagligen tills snön kom, för nu fanns de inte att få tag på någonstans! Sååå typiskt! Till slut fick de bli ett par liknande. Vi åkte runt som tokar, och gick in i den sista butiken ett par minuter efter 21. Kom ut igen med en påse 5 minuter senare. De stängde kl 21. Men nu behöver jag förhoppningvis varken frysa eller få skavsår. Jag antar -och hoppas- att det kommer bli några kilometers vandring bland blocken på Manhattan de närmaste dagarna =)      

To ya all!

Massor med GOD JUL till er alla!
Vi firar en lite annorlunda jul och har bland annat varit på lite shopping och spelat minigolf idag =)
Imorn blir det julmat och hemmamys.

Hoppas Ni haft en supermysig julafton med nära och kära!

 

One of a kind.

Sandra!

När man får träningsvärk i rumpan av att skölja ur hårfärgen i badkaret, är det dags att börja träna då? Eller är det helt enkelt bara bäst att låta bli?!

Hon är inte riktigt som andra. Men bra söt ändå! Och i natt ska hon upp klockan 03.00(!) för att få datasupport hemifrån, hon tänkte bara lite fel med tiden... Haha!
                  

It's called Christmas.

Jamen jaha. Jag håller på och funderar på hur jag ska få julstämningen att infinna sig... Men jag vet inte om det faktiskt går, om jag kommer lyckas. Jag har ju trots allt inte ens fattat att det är december!

Så jag funderar vad det är som "gör" julen egentligen. För vi har gran, lussekatter, adventsljusstake, stjärnor i fönstren, adventskalender -you got it, rubbet! Förutom snö då förstås... Men det har ju förekommit jular utan snö hemma också, och ändå varit jul. Jag kommer ihåg en gång när våran tomte kom på cykel...

Det enda jag kan komma fram till är att det sitter i "hur man brukar göra". 
Det är det enda som makear sense -det är det som är jul. Genom att tänka vissa tankar och göra på ett visst sätt vid samma tidpunkt varje år, så framkallar man kanske julen? Jag tänker ayy det är ens vanor som gör att julen blir vad den är.
Jag gör verkligen inte som jag brukar och tänker säkerligen inte heller samma tankar som jag brukar vid den här tiden. Jag har faktiskt försökt lite lite grann, att tänka menar jag. Men det fungerar inte, det enda som händer är att jag får hemlängtan. Så jag låter bli.

Det kan kanske kallas jul, men det blir ändå inte det för mig. Jag tänker nu att ni tycker lite synd om mig som är så galet mån om att julen ska vara som alltid, men vet ni; just därför känns det förvånansvärt nog väldigt bra. Julen för mig är där hemma. Och jag är här. Jag och min jul är helt enkelt inte på samma ställe det här året. Och jag behöver inte julen här.  

Men jag ska ändå köpa lite julklappar, och äta lite julmat (tror jag). Fyra dagar kvar till...fredag då! ;) 

Flygkaos fortsättning...

CANCELLED. ICKE CANCELLED. CANCELLED. Direkt till Atlanta via Köpenhamn/Madrid? Ja. Nej. Nya budet är NY igen, via Island. Meeen... Det finns ingen bra (och billig) flight från NY ju bara för det...

Jag fortsätter hålla mina tummar för at Du kommer den 22:a nu... Men nedrans vad orättvist det känns att allting blev såå mycket dyrare och tog x antal dagar ifrån oss, varav 12 onödiga timmar på JFK när du väl kommit så långt... Meen vad göra? Det bästa som går att göra av situationen, gilla läget och njuta av den tid som faktiskt blir av!

Flygkaos!

Huuur typiskt är det inte att det av alla dagar det kan bli snöväder i Europa, så blir det såklart det när man har bokat resa?! Inte för att jag ska någonstans på ett par dagar, men jag vill gärna ha lite sällskap under julen! Eh?! Jaja. Bara du hinner komma och hälsa på en liten stund så blir jag glad! 

Men jag håller tummarna för att det inte var något waising, utan att flighten faktiskt ändrades från cancelled trots allt, så du kommer iväg imorgon bitti. Jag har en good feeling about it, så ja, jag hoppas verkligen att jag får lite goda besked!

Jag och S:et ska strax passa på att kolla in Harry Potter, inte den nya utan den gamla, så vi blir lite remindade om vad som har hänt innan vi ser den nyaste...

Igår var vi och såg Boulton göra hat trick och ta Thrashers upp i ledningen i East(?) Conference, genom att ja, helt enkelt utklassa Devils.. Vi passade också på att gå lite vilse i Philips Arena men tur det finns vänliga själar här i stan som kunde hjälpa oss tillbaka till bilen =)


Puss så länge 

Feelin fine!

Och jag äter apelsin och intalar mig att jag inte kommer bli sjuk. Att jag inte har ont i huvudet, nacken, knogarna och resten av kroppen. Att näsan inte rinner och att jag inte får svettattacker med jämna mellanrum (eller fryser nästa). En dusch och massor med vitaminer gör underverk, visst?

För det ska blir två härliga mysveckor.

Väder flex...

Jag har gått och tänkt vilka mesar de är här som förfasar sig över lite snö och vinterväglag. Men återigen biter jag mig själv i svansen. Efter i förrgår kväll och igår morse, så förstår jag varför man helst inte ger sig iväg om det väntas nederbörd i kombination med kallgrader. Snö kanske är okej, men natten till igår och kvällen innan var det en blandning av regn och is som föll mot backen och la sig som en fin hinna över vår vackra värld. Blankis helt enkelt. Och med sommardäck är man inte särskilt kaxig då... (Jag minns för ett par år sedan när jag var lite för sen med däckbytet... se inlägget "Jag överlevde!". Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv som den gången...) Dessutom vet man inte vilka man möter heller, finns en del som inte är direkt vana vid halt väglag vill jag lova... Så nej, jag gör som alla andra, bunkrar upp med mat och stannar inne!

Hursom helst, så för att man inte ska utsätta sig för några risker i onödan så skjuter man antingen upp skoldagen eller helt enkelt stänger skolorna när det blir för ruskigt. Det rullar en remsa på tvn med senaste informationen hela tiden så man kan hålla sig uppdaterad. Igår blev en sådan dag, och de skolorna som gällde oss började därför 2 timmar senare än vanligt. Eller ja, hela dagen blev nästan förskjuten ett par timmar kändes det som.

Ont ont!

Har jag nämnt att jag bränt mig på cigarettändaren i bilen? Det gör ganska ont, så lär av mitt misstag och akta er för den!

Unimaginable.

Det är konstigt vad fort det kan vända.

Ett (telefon)samtal, och hela världen ser plötsligt annorlunda ut.
Och jag vill inte tro på det som jag just fick höra. Jag vill att någon väcker mig nu och talar om att det bara var en mardröm. Det gör ont i hela hjärtat och jag får gråta nu för det som håller på att hända fanns ju inte på min världskarta. Det kunde inte hända. Jag har inte insett eller fattat än, det vet jag. Det är ändå det värsta tänkbara redan.

Jag hoppas och vill för allt i hela världen att det ska lösa sig på något sätt. På bästa vis för Dig såklart. Men jag vill inte att det här händer. Vill verkligen inte. Jag är oftast bra på att tänka att allt happens for a reason, men just nu har jag såå svårt att se vad som är meningen med det här. Du är ju en sån stor del av min värld och jag vill att det ska fortsätta vara så en lång stund till. ♥ Kärlek och styrka till dig ♥ 

                          Please Mr God,
                          I'm giving You a second chance here
                          even though You've let me down
                          I'm telling You; this time, take it!

                          Do what You have to do
                          but don't do this
                          Please Mr God
                          don't You do this of all

                          And if You must,
                          than give a sign
                          that makes us understand
                          The reason

                          Please Mr God,
                          erase the disguise
                          And do it quickly
                          so I can see why

                          or Please Mr God,
                          I rather prefer You 
                          just change Your mind
                          Cause it hurts.
                          Amen
                          
                           

I löööv it, I löööv it!

Fredagens ESL-avslutning blev en trevlig tillställning. Massor med god mat. En del smaker som kändes igen, andra som inte kan klassas som annat än...different. Men spännande! Det bjöds verkligen på en internationell buffé med allt från enchiladas och brazilianskt cheesebread till nudlar och jordgubbstårta (som nu ju redan känner till). Och naturligtvis allting däremellan! Som sagt, jättemysigt, och det är faktiskt inte utan att det är lite vemodigt som vi inte behöver dra oss upp ur sängarna imorgon bitti ändå...
                                  

I lördags hade cravingsarna efter köttbullar tagit överhanden, så vi intog en delikat late lunch/tidig middag på IKEA. Och passade samtidigt på att fylla på förrådet med vaniljdoftande stearinljus, för de brinner flitigt i min lilla lya. Sedan en snabbis till Target innan vi skulle hemåt och då lyckades vi faktiskt åka vilse på något vänster. Jag måste stolt påstå att det ändå var längesen vi virrade bort oss nu, men bara just därför kanske, så hände det med råge igår. När vi 40 minuter senare var på rätt köl igen hade vi bestämt oss för att avsluta kvällen med bio -Love and other drugs fick det bli. Ganska bra film kan jag nog tycka. 
                                   
                                  
                                  
                                  
                                  
                                   
Hittills i det här inlägget har "vi" utgjorts av mig och Sandra. Men hon jobbade hela dagen idag (söndag) så det är inte förrän nu kl 22, som hon på något vis är inblandad i min dag! Hur som helst så har jag tillbringat större delen av dagen Downtown faktiskt. Först blev det några timmar på den svenska julmarknaden här i Atlanta. Det kryllar ju av svenskar i den här staden! Det fanns en del craft -hantverk- som jag aldrig i livet skulle lägga pengar på, men så fanns det ju också glögg och smörgåsar med antingen julskinka och senap, eller med gravlax och hovmästarsås! Jag tog den med lax, och jag lovar jag hade kunnat äta upp varenda en som de gjort i ordning. Attans papiljotter så gott det var! Sedan hade svenska skolan Luciatåg, och det fanns en del pyssel för barnen och ja... 
Sedan blev det en snabbis hem och byta om innan jag åkte tillbaka för ett event på min frisörs nya salong. Oooh, vilken superfin salong det kommer bli när den är klar! Den ska inte öppna förrän i maj så det är en bit kvar, men hon hade lite öppet hus ändå. Trevligt att träffa lite folk och umgås! Men nu ligger jag under Sandras snuggie och tänker sova hos henne. 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 

Och ja! Det största för hela helgen -idag har det snöat! Från och till under hela dagen faktiskt, ser ni på bilden? Mysig timing med tanke på julmarknaden, men ändå, nej inge mysigt med snö här i Atlanta. Det blir direkt lite smått kaos eftersom man inte är van vid halt väglag, man inte använder vinterdäck och det finns black ice (en förrädisk typ som lägger sig på vägen utan att synas tydligen). Dessutom vill jag ha det varmt! 

Thursday 9th.

"It turned out to be just an ordinary day even though waking up with the feeling of Christmas Eve. But you know what, that's not bad at all. Truly, it's as good as it can be."

Good night folks!
                                                         

Svenska smaker i en multikulturell värld.

ÅÅåh, vet ni?
Imorse vaknade jag (precis som alla andra mornar), men det var inte som det brukar ändå. Varje julafton vaknar jag med en tokmysig känsla -varm, lugn och bara helt ljuvligt- i hela kroppen. Och så luktar det på ett visst sätt, bara den speciella morgonen. Och precis så kändes det när jag slog upp ögonen med ett leende på läpparna i morse! Jag kan inte förstå vad det handlade om! Jag har ju inte missuppfattat tiden på fullständigt så jag tror att det är julafton idag såklart, men ska det bli en speciell dag ändå idag?

Hittills idag har jag och S:et hunnit med att baka en sockerkaksbotten och lagt emellan för att imorgon förvandla den till en fruktansvärt svensk jordgubbstårta, och så har vi också svängt ihop en saffransdag till lussekatter. För imorgon har vi nämligen avslutning med vår ESL-class och vi ska ta med något från våra native countries. Så det blir våra bidrag. Fast om jag fick önska skulle jag gärna äta upp allting själv såklart. Tårta är gott. 

Hoppas ni mår bra! Hejsvejs!


Gud finns förresten inte, jag har fortfarande ont i tanden. Och jag haaar varit snäll! Satans gubbe!   

OMG!!!!

Söndagens konsert i ett fullsmockat Philips Arena var FETINGBRA. På riktigt. Jag säger som Sandra; vi var såå nöjd efter att Trey Songz öppnat så vi hade kunnat gå hem då, så damn bra var han verkligen -men då hade ju inte ens den "riktiga" konserten börjat. Så vi hade många timmar kvar att njuta av! Och det gjorde vi också massor massor...
                        
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                       
                      
                        
                      
                      
                         
                      
                      
                         ...Tre superlyckliga tjejer...

Gnäll...

är jättetråkigt. Men jag måste få nu. För det är faktiskt lite synd om mig. Mina visdomständer som inte existerar över ytan, men under ytan FÅR inte flytta på sig eller växa, då måste de tas bort eftersom de inte får plats. Och nu händer det! En plågar mig alldeles förjävligt och har gjort det sedan igår natt. Jag känner mig alldeles svullen och avdomnad och värkig. Och så tycker jag inte om att gå till tandläkaren alls. Han är jättetrevlig och snäll, men nej och usch. Dessutom befinner jag ju mig härborta! Och hur skulle det då gå?

Nej, eftersom jag befinner mig i ett riktigt Bibelbälte så får det väl bli upp till bevis;

                  Snälla snälla Du där uppe på molnet,
                  kan Du inte bara låta tanden sluta växa?
                  om jag lovar att vara snäll
                  Amen
 

Miss Lyckad

Tanke nr 1 med dagens (och jaa -gårdagens) shopping var julklappar. Jag hade till och med en liten lista. Men bara för det, för att jag vet vad jag är ute efter och för att jag faktiskt är ute i tid -så går det emot mig. Jag hittade verkligen inget alls.

Tanke nr 2 med dagens (men framför allt gårdagens) shopping var att inte köpa något till mig själv. För jag behöver inte det. Men även på den punkten misslyckades jag såklart. Igår blev det ändå ett par jeans som jag är sjukt nöjd med (vilket inte gör känslan av radikalt misslyckande mindre). Jag som var orolig över det där med jeans innan jag åkte hit -tänkte att jag nog skulle få lov att köpa upp mig på jeans och ta med, får lov att ge efter. Här finns vansinnigt mycket snygga (och fula) jeans för nästan inga pengar alls.

Idag kom jag hem med två klänningar och en bh... Klänningarna är jag också toknöjd med så länge jag inte tänker på de där julklapparna som fortfarande inte existerar. En av dem ska få göra premiär imorgon eftersom vi bestämt att dresscoden för konserten är; fancyyyyy! Det blir roligt roligt roligt. Sandra är som ett barn på julafton just innan tomten kommer.

Minusgrader!

31°F innebär att kvicksilvret är under nollan för första gången sedan jag kom hit. Det håller på att bli vinter med. 

Jooo...

...jag har lovat att tänka på vad jag önskar mig till jul... Och jag har gjort det, men jag har helt enkelt allt jag behöver här (utom er förstås <3) och jag vill dessutom inte ha hit en massa saker som jag måste ta hem sedan. Jag kommer åka på övervikt så det skriker ändå. Men, det som jag kom på har jag skrivit ner...
 
                                     

BeLOVED ones.

Jag ringde och pratade med mormor och morfar idag. Jag längtar efter dem. Det gör jag verkligen verkligen... Jag älskar att ringa och bara småprata lite med dem. Så de inte glömmer bort mig. Och så jag får höra deras röster och att de mår bra. 
         

                                           

Bilderna...

...från resan är utlagda under inlägget "New Jersey... or New York... or both". Så ni vet!

Godnatt!
RSS 2.0