(Me) the stinky...


Det började redan när jag igår kväll gick ut genom dörren från jobbet.
-Alla klara?...Då larmar jag på. Ut med oss! Så vi lommade ut genom dörren som small igen i samma ögonblick som jag tittade ner å mina egna fötter. Inte en gång. Det blev två, för jag fick lov att titta igen. Jag hade glömt att byta skor! Fasiken! Jag var inte direkt pigg på att vandra hem från jobbet i växelvis slask och växelvis på glansis i mina foppatofflor, men då så fick vi plötsligt svaret på varför Jocke för en gångs skull i historien hade bil till jobbet (och från) -bara för att jag skulle slippa gå naturligtvis! Jag bjöd helt enkelt mig själv på skjuts och han stönade och suckade! Men så bra det blev, inga blöta strumpor, lite sällskap, och framför allt -ingen vurpa! (Min svans skulle absolut inte klara av en sån omgång igen!) 

Hoppsan, jag ska bara ta en liten toapaus här nu tror jag!

Så fort jag kommit hem anlände Sofie. Vi skulle ha fredagsmys med thaimat och radio. Och lite Let's Dance (men det blev mest radio). Anledningen till att vi tillbringade fredagskvällen lyssnandes på radio och stirrandes på en stillbild på datorn (och inte tvn) var helt enkelt match i Karlskrona. Som vi inte kunde infinna oss på, men som alltså sändes live på webbradion. Lite onödigt spännande i slutet tycker jag nog med tanke på att de ledde med 4-1 när det bara återstod 4 minuter, och slutresultatet sedan blev 3-5! Tycker du jag (eller vi?) är lite nördiga? Nej, för det är faktiskt spännande. Alla underskattar "ungtupparna i Skåre", men om de kunde sluta tjata om det och inse att det finns en anledning (som inte heter Loob) till att de eventuellt snart kanske är med och kvalar till allsvenskan istället! Jag håller med MF om att intresset antagligen hade varit större, och att de blivit tagna på större allvar om de istället hade hetat Färjestad U eller något i den stilen... Men retur på måndag här i Karlstad alltså, och så hoppas inte det behövs någon tredje match på tisdag...

 Tobias anlände hem när klockan var i 05.30-snåret och kröp ner i sängen, och upp ur sängen, klickade lite på datorn, gick några varv i lägenheten, sysslade med något (sin födelsedagspresent som jag gjort i ordning åt honom på bordet) ett tag i köket och kunde verkligen inte sova -han var klarvaken och hade inte sovit under hela bussresan. Jag låg och sov, först allafall. Sedan låg jag och intalade mig själv att jag sov, tills jag insåg att jag verkligen inte skulle kunna somna om. Då var klockan 06.30... Gahhh. Jag som ställt klockan på 8:15. Så vi låg och småpratade lite, och till slut började Tobias äntligen bli trött. Fast då fick han ju såklart inte somna -för det var ju ingen idé att jag somnade om! Ändå gjorde jag det, och vaknade 10 minuter senare av klockan. Snoozade. Och snoozade. Igen. Och igen. Och igen. Jag började jobba kl 10.00, så när klockan var 8:50 fick jag helt enkelt loooov att pallra mig upp...

Sen är det sjukt hur fort tiden går på morgonen! Tror alla känner igen sig, det blir verkligen alltid stressigt på morgon hur man än beter sig! Så det sista jag skulle göra innan jag drog på mig jackan var ett snabbt sprut med parfymflaskan. Och jag visste i samma ögonblick som jag sprutade. Jag hade tagit Tobias parfymflaska! Helvete! Drog av mig tröjan, tvättade och gned och torkade och gned och tvättade och torkade tils jag helt enkelt bara fick lov att dra på mig en annan tröja och springa iväg till jobbet. Och hu så jag luktade!! Alltså jag tycker verkligen hans parfym luktar jättegott (det är jag som har köpt den och det är min favoritdaft i hela världen) men inte på mig. Den luktar kille! Och så starkt! Jag satt i kassan och kände verkligen hur mycket jag luktade, naturligtvis så såg jag ju också -eller inbillade mig- att kunderna rynkade på näsan av doftchocken när jag lämnade igen växlen... Inte förrän klockan blev eftermiddag tyckte jag att doften avdunstat något... Men jag sa inget, och gick inte närmare någon än vad som var nödvändigt under hela dagen!

 Och förresten! Jag förhindrade en stöld idag! Genom att glo. Han såg misstänkt ut redan från början, och när jag kom gående genom butiken så betedde han sig ännu mer misstänkt, så jag glodde helt enkelt lite extra. Han höll ögonen på mig med, så när han trodde att jag försvunnit fortsatte han med -vad jag antagligen kommit och avbrutit honom i- innan han snabbt försvann ut ur butiken... Vi hittade en tom förpackning, men som tur var, senare också innehållet och en del mer som han nog tömt ur sin väska av rädsla, eftersom han visste att vi hade koll på honom! Yees! Hah! Amatör!...Men annars hade han åkt dit ändå!

A sunshine day...

...to spend doin' nothing...

Fast en långpromenad med Eddan i gasset har såklart blivit av.
Och så lite mat på det... (Kanske kommer en bild snart) Gjorde mig själv en snabbmiddag a la-lyx-men-ändå-jättesmidig: Voila!
Ungsrostade rotfrukter med baconlindad kyckling och en glaze av apelsin, tabasco, vitlök och råsocker, tillsammans med en fetacreme (Wow, det lät nästan som på restaurang!)...  Och lite efterrätt...En megakladdig kladdis med kiwi... Fast egentligen var efterrätten förrätt... Men... Ja, Gott helt enkelt!


Har också gett mig på att kolla in The Curios Case Of Benjamin Button idag, och ja -jag somnade (som vanligt), inte alls för att filmen var dålig utan bara för att det är så det blir när jag ska se på film. Jag hann dock pausa filmen när jag kände att ögonlocken var på väg att glida igen, så jag missade ingenting. Filmen var lång (och för mig blir en lång film extra lång eftersom jag sover ett par timmar mitt i varje gång också...). Men bra, ett tag kanske lite seg... Men när den väl var slut så kan jag inte tänka mig att den skulle kunna göras kortare, den behöver helt enkelt vara så lång. Sorglig, och vacker på samma gång. Tänkvärd. Och bra.

Yey!

Jajajajajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Skåre vände och vann. Bara att gratulera!
Slutresultatet blev till slut 2-4, efter skotten 9-64(!), och de blir kvar i Smålandet för att börja Play Off-spelet mot Karlskrona på fredagkvällen. Det betyder nog att jag kommer hem på tisdag tror jag... För de spelar hemma på måndag. Något jag måste se... Ev blir det en avgörande match på tisdag, men jag måste nog hem så papps får byta lyktor på bilen min -måste nämligen ombesikta den innan 6e mars -annars får jag körförbud! Löjligt. En spricka i glaset, vad är det mot Skåre i Play Off inför kval till allsvenskan??? Kan inte Herr besiktningsman förstå??!



...Som sagt...Grattis grattis!...Undrar just vad Mr Fahlander har för kommentar?

Semlor och nerverna utanpå!

Jag är i Karlstad. Kom i fredags, började jobba kl 16. Så har jag jobbat hela helgen. Skulle avsluta med att jobba måndag morgon innan jag skulle susa hemåt mot Leksand igen. Så blev det dock inte. Fick jobba hela måndagen...Började kl 07.00 och slutade när klockan slog 19.15 -mastodontpass kan man säga! Jag sommnade innan hockeykväll och Wikegård ens kommit halvvägs! Så fick jag jobba tisdagen och så hela dagen idag. Imorn är jag (än så länge!) ledig, men så börjar jag kl 16 på fredag igen (och jobbar hela helgen), så jag blir kvar här, ingen idé just att åka hem tänker jag -mest slöseri med bensinpengar!
    
Keno (en kollega) har blivit kelgris för en tant som kommer och handlar (eller hälsar på) på jobbet emellanåt. Tanten är världens sötaste, och närmare 85-90 år. Det märks dock inte, hon är pigg som mört och ser ut att vara åtminstone 20-25 år yngre ut. Hon sminkar sig lite grann och har dessutom underhåret färgat mörkt. Hon pratar och är kompis med oss alla, men Keno är verkligen favoriten. Viola -som hon heter- bakar alltid något som hon tar med sig, från början bara till Keno, men nu så är det väl lite till oss allihop. Idag hade hon gjort en helt underbart god semmeltårta åt oss! Keno fick en alldeles egen(!) och så fick vi andra dela på en. =) Så hade hon skrivit ett kort... "Till alla mina goa vänner på Clas Ohlson...Låt er väl smaka, kram från Viola". Så söt så! Jag är normalt inte så förtjust i semlor, eller mandelmassan är det som jag inte alls tycker om, men den här mandelmassan var rätt igenom hemgjord och gjorde att hela tårtan som sagt blev oemotståndligt god!

Åh! Äntligen får Vickan sin Daniel!! Förlovad. Bröllop. En riktig prinsesssaga! Underbart! Debatten om ifall Daniel är "rätt" eller inte är bisarr -de har vart tillsammans i sju år och självklart ska Victoria själv få välja vem hon vill gifta sig med! Tror inte kritikerna och de konservativa viktig-pettrarna som pratar negativt för att Daniel är en man av folket, själva skulle vilja att andra valde vilka de skulle leva sitt liv med...Eller? Nej, Stort Grattis till vår kronprinsessa och hennes Daniel. Jag ser allafall pram emot ett pampigt prinsessbröllop nästa vår/sommar! 

Just nu ligger mina nerver utanpå kroppen. Det är sista avgörande matchen för Skåre ikväll och jag undrar vad f-n de håller på med...
Så här ser förutsättningarna ut för er som inte är insatta...

  1. Tingsryd             32p
  2. Örebro                27p
  3. Vita Hästen        22p
  4. Skåre                 22p
  5. Pantern              21p
  6. Skövde              18p
  7. Tranås               13p
  8. Kungälv               1p
Tingsryd och Örebro är klara för Play Off, men de är de tre översta som går vidare.. Och...
- Skåre spelar alltså just nu mot Tranås som inte har något alls att spela för
- Vita Hästen spelar mot Tingsryd som alltså "vunnit" serien, men som nog vill få en ordentlig genomkörare innan kvalet och gå in där med gott självförtroende.
- Pantern spelar mot Kungälv som ligger dyngsist.
Och för att Skåre ska gå vidare måste de vinna ikväll och Vita Hästen tappa poäng. Vinner båda går antagligen Hästen vidare på bättre målskillnad (Skåre måste vinna med 6-7 mål). Förlorar båda och Pantern vinner så går Pantern alltså om och vidare.
Och anledningen till att jag undrar vad de håller på med nu är att Skåre ligger under med 2-0 inför 3:e perioden... Tingsryd har gjort sitt mot Hästen och de ska mycket till för en vändning, och ja... Pantern leder visserligen och vinner nog mot Kungälv, men det spelar ingen roll om Skåre bara gör vad de ska där nere... De leder skotten med 7-43 men ligger ändå under... Undrar verkligen hur det ser ut där ute på planen och håller tummarna stenhårt för att de ska lyckas vända... Men...

Förresten har Tobias köpt sig en bil så han kan brumma till mig. En jättefin Carola-blå (då förstår ni vilken färg den har) golf!


Psst...Såg precis att 3:e perioden just börjat och Skåre har reducerat OCH kvitterat! Kan man andas ut?

Helg i K-town

Helgen i K-town var...rätt bra faktiskt...

Jag åkte dit för att jobba lör, sön och mån, och såklart vara med på -ska vi kalla det "personalfesten"(?) på fredagkvällen. Den började med ölprovning på Pitchers. Ja, jag vet att jag inte tycker om öl, men jag uppskattade ändå detta långt över förväntan. Vi fick fem olika sorters öl att prova, smaka och jämföra, lite historia och information i stort om...ja...öl helt enkelt. Rätt intressant faktiskt, jag satt brevid Lotta, som inte heller tycker om öl, och det dök faktiskt upp några positiva överraskningar för oss båda. Ni vet har man fem sorter framför sig av något -vad som helst egentligen -så smakar ju någon alltid bättre eller sämre än någon av de andra sorterna, och så även denna gång. Jag kan ju verkligen ingenting alls om öl, öl som öl -men tydligen är öl-världen större än så. Weissbeer (har inte en susning om stavningen här, men tyskt är det) och Guinnes (!!) blev "favoriterna" om man nu kan uttrycka sig så i sammanhanget. Hade jag den vanliga barmenyn framför mig skulle jag naturligtvis aldrig någonsin välja att beställa en öl utan gå på min gamla inkörda väg ändå, men ni förstår vart jag vill komma kanske...
     För övrigt fanns också en annan mörk öl, tror den hette Primator (den luktade sirap), samt två tjeckiska varianter (huuu så hemska) med i kvällens utbud. 
     Efter ölprovningen var det mat. Vi fick välja mellan menyns hemgjorda hamburgevarianter, för min del blev det en Donna Caponi d.v.s en med parmaskinka, ton-con-blabla-någonting-elli, och en god dressing.  Så en cider till det...Oslagbart! Kvällen fortsatte och avslutades -åtminstone för min del eftersom jag skulle upp och jobba, i Red Room, Pitchers nya nattklubb. Fredagskvällarna där skänks tydligen åt souldyrkarna och det var... Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att inge rätt känsla men...Soft....Kanske? Jättetrevlig kväll allafall, superlyckat!

Lördagen var jobb, med middag på kvällskvisten, och söndagen var också jobb och hockey. Skåre-Tingsryd. Ni som är insatta vet vilken mega-viktig match det var. Den slutade 1-1 efter frilägen och stolp- och ribbträffar åt båda hållen. Efter förlängningen stod sig resultatet och det blev straffar. Det var storspelande målvakter men tyvärr gick extrapoängen till Tingsryd... Något som kan visa sig ödesdigert i slutänden men men... Roligt match att titta på hursomhelst!

Igår flyttade jag in hos mig. Blev riktigt mysigt faktiskt, så jag ska nog trivas!  

På plats på simring?

Jodå, nu är jag på plats här hemma. Eller jo, jag sover fortfarande uppe i hallen på en madrass på golvet, och nej, jag har inte plockat ur resväskan eller tömt flyttkartongerna än, jag snurrar runt på de kläder som legat överst men underkläder och strumpor packade jag (förutseende nog) i en speciell påse så dem har jag lättillgängliga och byter precis lika ofta som normalt folk gör. Dessvärre måste jag tämligen snart röja igenom flyttkartongerna då jag i min sista-stunds-panik när pappa närmade sig med buller och bång plötsligt övergav allt vad rim, reson och sortering heter och slängde ner allt i den kartong det  rymdes i precis för stunden. Utan att märka upp kartongerna särskilt noga.  Och någonstans i någon kartong finns sådant som är viktigt att ha varje dag, för att ja... allt ska förbli som det är så att säga... Hmm, ja bla.. Så klart mycket mer som skulle må bra av sortering också naturligtvis, men vissa grejer är viktigare än andra ni vet...  

Som heltidsledig (men kan ju välja hur man vill vinkla det och uttrycka sig) så har jag ändå lyckats fördriva tiden rätt bra... Jag började naturligtvis med att bli sjuk, och låg däckad hela helgen och måndagen. Jag kände redan i mitten på förra veckan att jag inte var pigg, men då hade jag verkligen verkligen inte tid med att bli sjuk mitt uppe i allt. Därför har det varit horisontalt läge för det mesta, och inte mycket har blivit gjort. 
   Igår däremot gick jag till doktor för att få svansen undersökt. Lasse, han är rolig, vilka historier man får höra varje gång man träffar honom, helt sjukt hur han hamnat i alla dessa situationer!! Hur som helst, inget brutet, vilket kan va skönt att veta. Kanske nån liten spricka, kanske inte. Röntgen? Nja, han skulle fundera på det lite... Men som han sa, spricka eller inte -oavsett så kan man ju varken gipsa eller operera (fattar jag väl), så det är bara att låta det ta sin lilla tid. Jag som tänkt börja spela fotboll! Men "nej, ingen träning, så lite tryck på som möjligt. Använd en sittring!!"  En sittring. Just det. I och för sig så när det gör som mest ont så skulle den verkligen fylla en funktion, så jag får väl ut och leta redapå en  gammal simring i något uthus och blåsa i lite luft  kanske... Kan jag flyta runt här hemma på min simring ett par veckor och hoppas på att det blir bättre! Haha.. Blev det inte bättre på ett par veckor till skulle jag komma tillbaka... Men åh! Måtte jag bli bra snart alltså. Det är såååå typiskt mig! Som jag skrivit förut - varför måste det hända mig?! Och speciellt nu? Det är massor med snö, jag har massor med tid, skulle kunnat åka till Granberget och åkt, busat med småkussar och sysselsatt mig på olika vis, och framför allt, äntligen äntligen kunnat börja träna fotboll igen, om det inte varit för...ja... att jag alltid lyckas med det som ingen annan gör!  

Jag hann också med en vända till Hanna och Tyson igår. Fick både vi och hundarna socialisera lite, trevligt så trevligt! Så fort vi lyckas få ett skapligt kort på dem tillsammans så ska ni få bevis på att det faktiskt går! När de båda var hos mormor och morfar under helgen höll Eddie mest till på morfars axel -i tryggt förvar förstås, men ett par gånger till så är inte det nödvändigt längre! 
   En sväng till Furudal på kvällen. Jonas spelar ju som bekant för Ore numer, och de tog emot gästande Sandviken. Det är rätt fascinerande att det finns en sån fin ishall -och ett lag, 4 mil rätt ut i skogen i ingenstans. Men det går ju bra för dem, de går som tåget genom serien. Leder alltså Alltrean nu och med Jensa Nielsen och Torbjörn Johansson (ja ni läste rätt!) borde även kvalet bli en odramatisk historia. Igår blev det seger med 7-1. Jonas stod för ett mål. Deras. Så utan honom kanske mr Ore-målis fått hålla nollan =) Varken målis eller Jonas framför mål hade någon aning om vart pucken höll hus, men med knapp styrfart sparkade Jonas in den i mål... Bravo bror, bara för att man är och kikar på dig för en gångs skull! Åh, just ja, en passning till dig: Lovisa är redo att picka dig sönder och samman med sina hårnålar, bara så du vet då...

Idag har jag tillbringat dagen hos en lite krasslig moster. Mysigt.    

The day has come.

Så är dagen D här. Känns konstigt. Vet inte hur och vad jag ska tänka, känna eller förvänta mig. Det är nog det värsta. Att jag inte vet vad jag kan förvänta mig och inte, eller vad som förväntas av mig för den delen. Har man rätt att vara besviken för uteblivna förväntningar? Antagligen inte. Men jag blir det ändå. Har massor med känslor att deala med som jag inte får någon rätsida på just nu, men jag antar att det måste få va jobbigt ett tag. Jag önskar bara att det var lika jobbigt för Honom med.
Det är det såklart inte.

Tur att jag har världens bästaste och snällaste Mamma och Pappa som alltid finns och fångar upp när jag faller. Utan dem skulle jag verkligen krascha.

Snart fredag.

Mycket att göra, tankar som snurrar, obesvarade frågor och en fet-förkylning på väg, men fredag närmar sig med allt vad det kommer innebära. Och det är bara att se till att allt är gjort tills dess.

 Det är inte mitt beslut, och inte upp till mig. Jag hoppas dock.. Hoppas verkligen verkligen...



Jag passar också på att be om ursäkt för att jag inte vill prata särskilt mycket just nu, men snälla respektera bara och tyck om mig ändå.
RSS 2.0