One amongst many.

 
Salt o peppar säger de.... <3 En rätt bra kombo och det blir alltid braaaaa :D

We are just.

Skönt att min mage fungerar idag. Tänk om den kunde göra det lite oftare!

Vi är inte bästisar jämt, min mage och jag. Jag önskar jag visste vad jag skulle göra för att den skulle fungera lite bättre... Eller kanske den är bra egentligen -jag vet hur det är när den är helt ur funktion! Det finns antagligen lika många normala tillstånd som det finns magar i världen, min blev kanske just så här. Och jag är glad att det är så mycket bättre! Allt är så mycket bättre. Allt :)



Undrar varför det är så tabu att prata om icke fungerande magar... Är det fult? Passar inte i bilden av våra perfekta "jag"? Är det för att den ofta skvallrar om hur vi egentligen mår? Kanske skulle vi generellt (över lag, inte bara när det gäller kroppsfunktioner) behöva rucka lite på fasaderna ibland, släppa idealen, slänga stoltheten i närmaste soptunna och inse att vi bara är människor -även de där ofelbara liven vid de andra borden; alla har vi damm i hörnen ibland, misstagit oss på storlek när vi ska prova kläder, glömt gylfen, ifrågasatt våra egna förbaskade ansikten framför badrumsspegeln, halkat eller till och med ramlat när någon såg, inte kunnat hålla tillbaka gråten för ingenting, köpt färdiga köttbullar, sagt saker vi ångrar, gjort saker vi ångrar, vi är alla bara människor. Och vi alla går på toa.

Vi har alla vårt. Men vi är alla lika fantastiska för det. Kom ihåg det! Ha en bra dag underbara du!

<3

Han är så fin. Nu sover han. Jag skulle kunna titta på honom hur länge som helst.

Han är det bästa jag har.

The greatness of love.

Länge sedan jag klottrade här nu känns det som. Plötsligt har nästan oktober gått, november knackar på... Man hinner knappt med! Men nu är det skönt att det inte behöver hända så mycket, förutom imorn då förstås! Då laddar vi för att bidra till att Edvin och Michaelas dag blir den bästa och mest minnesvärda i deras liv!

Det ska bli roligt, det är något speciellt med det där. Fint. Uppriktigt. Intimt. Det är stort. Äkta. Något att göra en enda gång i sitt liv. Det finaste man kan dela. Två som gör ett aktivt val att bli ett. Stå vid varandras sida i vått och torrt. För varandra. Visa världen att just de hör ihop. Lycka.

Jag glömmer aldrig.

+ 16 oktober 2012
 
 
 
 

Det har gått ett år. Nästan precis, på timmen till och med. Helvetesdagen. Jag minns det så väl, det hade lika gärna kunnat vara igår. Sverige mötte Tyskland. Ja, igår, men också då -för ett år sedan. 4-4. Den där ofattbara vändningen, ni minns den säkert också. På väg till sjukhuset skojade vi genom tårarna; Morfar ville väl inte se Zlatan (har Sverige bara en spelare?!!), så det var väl därför han somnade precis innan. Så var det inte. Han ville inte somna precis då.
 
Jag jobbade kväll. Det var pappa som ringde och jag vet att jag skrek rakt ut. Det var sån ofattbar smärta. Det var sån sorg. Det var förtvivlan. Det var ilska. Och det var enorm ångest. Det var det den dagen. Och det är fortfarande samma känslor som bor i mig idag. När jag verkligen tänker på det så bubblar det upp med våldsam kraft. Bara för att det inte var rättvist. Men mest saknar jag honom så det gör ont. Eller längtar, för jag tror (och hoppas) att jag får träffa honom igen en dag.
 
Jag saknar honom i köksfönstret där hemma. Jag saknar alla hans berättelser och minnen, det var fotboll och hockey och skidor. Jag saknar hans röst. Hans illa dolda sarkasm. Hans skratt. Hans doft. Hans hud. Den var skrynklig, han brukade nypa i den för att visa mig. Jag saknar att kamma i hans hår -"men när var det egentligen du klippte mig senast?"...och..." jag brukar inte ha någon bena". "Nej du morfar, sååå längesen var det inte!" och "jag vet att du inte vill ha någon bena - det är bara nu när jag klipper!". Jag saknar att vara liten och sitta i hans knä. Och hans "tuuuut" när han skulle skjutsa mig och Jonas till skolan - oj vad vi tyckte han körde sakta! Jag saknar hur han somnade sittandes i soffan när han barnvaktade oss. Jag saknar honom för allt det här och av miljoners och åter miiljoners andra anledningar; för hur han brydde sig och alltid alltid ställde upp. För hur han älskade oss alla.
 
När vi kom till sjukhuset, när vi kom in i rummet där han låg, så var han inte där. Självklart inte. Och jag undrade vad jag gjorde där. Jag vet vart han var, vi hade åkt åt heeelt fel håll! Han var hemma i köket i Västannor. Tryggaste stället i världen. Känslan när jag klev in där gick inte att ta miste på. Den var varm. Het. Omfamnade. Nästan tryckande. Och den var välkomnande. Kärleksfull. Lugnande. Trygg. Den var "ja Johanna -jag är här. Jag kommer alltid att vara här. Och var du än är." Jag vet att det är sant.
 
Jag vet hur orolig han var för mig. När jag reste. När jag stressade runt. När.. Jag glömmer aldrig. Jag vet att han visste. Jag inte sa ett ord, hur han än bad mig - i ren desperation, jag ville inte att han skulle vara orolig. Däri ligger en del av min ångest. Men det är över nu Morfar!
 
Se hur han styrt upp allting för mig. Jag vet att det är han som håller i trådarna nu. Han är stolt, vart han än är. Han är med mig. Det vet jag. Tack Morfar. För allt du var. För allt du gav. Och allt som du fortfarande ger.
 
You are my brightest shining star.

Hemma.

Nerdunkad i soffan och jag skulle inte vilja vara någon annanstans just nu. En potatisgratäng på g blir nog också kanon.

Mot hem.

När man vet att man ska upp tidigt och inte får försova sig kan det ju ibland bli så att man knappt sover alls. Jag hade en sån natt i natt, och med tanke på de sparsamna antalet sovtimmar från de två föregående nätterna, så var det en levande död som ålade sig ur sängen med huvudet före imorse. Hur jag lyckades få på mig kläderna i rätt ordning och ta mig till bussen har jag ingen aning om. Ögonen sved som om jag gnuggat dem med liniment och jag fick använda mitt allra envisaste jag för att ens kunna hålla dem öppna. Att benen bar är jag också gubben på molnet evigt tacksam för -jag var en zoombie från outer Space.

Jag hade en timme mellan flygets ankomsttid till Sthlm och tågets avgångstid. Jag vet att det är nätt och jag behövde alltså inga förseningar och inget annat strul heller för den delen.

Jag kunde inte vänta på att boardingen skulle börja, och när den väl gjorde det gjorde jag något som jag aldrig gör annars -jag trängde mig fram för att komma på bland de första. Och som tur var så dröjde det inte heller lång stund innan det gamla paret som tydligen skulle sitta innanför mig också var på plats. Tack. Äntligen. Jag slappnade av och slöt ögonen i väntan på att övriga planet skulle fyllas så vi kunde ge oss av. Är det inte fascinerande hur svårt det kan vara att lägga sitt bagage i en hylla och sätta sig på sin plats?!

Så öppnade jag ögonen. Tittade mig omkring och HELVETE också!!! Det fick ju INTE bli någon försening, vad tusan väntade vi på? Vad var det nu som hade hänt? Hur mycket var egentligen klockan? Var det kört redan, eller skulle jag kanske kanske fortfarande lyckas hinna med -om vi fick lyfta -vill säga- NU. Pronto!!!!

Så svepte jag blicken runt kabinen och förbi ett fönster. Fick lov att titta igen. Fokuserade blicken ordentligt och jooodå, där var moln. MOLN. Huur??? Hur gick det till? Hade vi redan lyft? Det hade vi visst. Och flygit i ett par timmar också. Och vi landade före beräknad tid -vilket visserligen inte gav mig någon större frist eftersom min mobil naturligtvis inte mottagit tågbiljetten och min väska inte hade bråttom att möta upp med mig. Men nu sitter jag här på tåget i lugn och ro och tycker att borta är bra men hemma är bäst. Igen.
 
 

My truth.

D. One.

Saturday night fevaaaa.

 
"Ikväll ska vi gå ut och äta i tid så vi kan sitta lääänge"

Så kom vi tillbaka till porrstudion som vi undvikit sedan vi checkade in, för att upptäcka att klockan nästan är 20:00. Vi får svira om och köra på plan B (äta lite senare än planerat och äta lite fortare) eller eventuellt plan C (skippa middagen och bara go för it)!
Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Barca.

Barcelona levererade kallväder, fantastiskt god mat, mysiga promenadstråk, underbart sällskap och uteliv igår. Sovmorgon idag och nu har vi just checkat in på något... Annat... Ställe....:

Svarta korridorer... Röd belysning... Helvitt rum... What to say? Vi har nog hittat Barcelonas porrigaste hotell, helt utan att vi hade någon aning om det. Och inte var det vad vi ville ha heller. Det här är ett hotellrum vi aldrig sett maken till innan... Och vi finner just inga ord för att förklara eller uttrycka oss heller. Men en natt ska vi nog överleva... ;-)

Dags att göra stan, vädret är bättre idag och vi har varandra i den här knasiga världen som man inte kan veta någonting om.

Det är återigen bevisat att det finns en mening med allt som händer.

Ha en trevlig helg peeps! Det har viiiiiii :D

Like a friend.

Jag tror snart jag har en ny bästa vän. Jag känner henne nästan utan och innan. Hon är modern och välplanerad, först med det senaste... Rätt så trevlig och oftast hjälpsam. En aning tidsoptimist. Hon har en förmåga att stundvis vara fruktansvärt stressad, men i nästa lugn och rogivande. Hennes namn är Arlanda.

Försenad och överbokat plan, men idag mina damer och herrar, är det min tur att få en semester utan oförutsedda -eller ok, jag nöjer mig med - utan förödande (oförutsedda var nog att ställa för höga krav) händelser.

Boarding completed.

Vi ses snart igen Arlanda, sköt om dig så länge vännen!

Swirling thoughts.

Tid för reflektioner.
 
Förändringarnas vindar blåser.
 
Solen står högt på min himmel och jag har vinden i ryggen. Det är bara att kasta mig ut, testa om vingarna bär. Jag är otroligt lyckligt lottad. Om de inte håller, landar jag mjukt. <3
  
Det är det där att våga ta steget. Och det här förvånar mig. Det här är inte likt mig. Har inte varit. Aldrig. Jag räds inte. Jag är inte rädd för just nåt egentligen. Jag är inte rädd för utmaningar! Snarare tvärtom, jag drivs, sporras och triggas av dem. Älskar att testa mina gränser! Men det är något med just det här. Och jag undrar vad det är. Kan varken sortera känslor eller tankar. Och det ironiska är att i just det här finns det inte några risker alls eller ens en chans till misslyckande. Ändå känner jag mig mer trygg när jag reser ensam ut i världen...

Så ekar orden "...du måste ta tag i ditt liv nu Johanna. Bara du bestämmer dig så kommer du bli lyckosam i det du gör. Våga lita på det. Eller dem....".

Och jag vet att det är så.

Jag har aldrig varit mer rätt. Med rätt. Nu är jag på väg. Och jag har den bästa handen att hålla i om det skulle behövas. Så jag ska göra det här nu.
 
 

Weekend.

Jag tar semester. Igen. Men bara en liten stund. Slutdestinationen är Barcelona. Nu seglar frosttäckta åkrar och sommartrötta träd förbi samtidigt som solen bestämt sig för att dela med av sig ytterligare en dag.

 

A colourful world.

Gula löv, röda löv, regn, snålblåst och zickzackande mellan vattenpölarna. Hösten är här. Och jag kommer på att jag tycker det faktiskt är rätt skönt. Sommaren var helt fantastisk. Det är hösten också på sitt sätt. Det är dags att ta igen sig lite, känna efter, varva ner, och bara vara. En liten stund. Jag längtar efter att göra ingenting. Men jag älskar att göra allting! Halvbra kombination...


 
 
 
Idag blev det bullbak. Och ingenting annat som jag absolut skulle göra, men allafall en mysig lunch.
Jag borde inte sitta här. Happ happ!! Matlådorna gör inte iordning sig själva!

Lycka.

jag är ingen särskild medans du är underbar

A Little Trip.

Det var nog 20 år sedan jag var på turné så här långt söderut! En långweekend eller kanske minisemester. Mys med vin, druvor och lite melon i höstrusket blir avslutningen på en toppendag! Och blir det en spontantrip till Barcelona nästa helg kanske?

<3

Åååh vilken supermysdag....



Och huuuur bra?

jnord

RSS 2.0