Jaha.

Satan i gatan. INTE NÖJD.

Hemma.

Inte så tokigt att få somna i sin egen säng ändå. Borta kanonbra men hemma kanonbäst :) Semester är inte så tokigt men jag har det såå himla bra jämt, så det spelar knappt någon roll. Varje dag är jag lika lycklig. Och glad. Och tacksam. Och fantastiskt nöjd.

Utjämnat.

2-2. Viktigt

Yatzykampen.

Igår var det min tur att snygga till siffrorna i veckans yatzyturnering, men efter en flaska rött verkade ödmjukheten lyckats inta även den största av speljävlar, så vi båda somnade rätt så nöjda och glada ändå.
 
Inget rödvin idag. Game.

Bad Gastein dag V

Ännu en riktig kanondag med strålande sol! Vår ambition var skidåkning och afterski... Skidåkning blev det - en riktigt härlig heldag tills benen knappt bar oss och sen blev det after ski -special edition ;-) : 
 
 
 
 Nu strax lite middag. 
 
Idag har vi faktiskt mest fotat med kameran, men någon bild som skvallrar om hur skönt vi haft det har jag nog. De kommer senare :)

Yey!

Jag tror jag glömt nämna att jag vann speed-checken, Dennis susade i 63 km/h och jag ännu fortare!

Bad Gastein dag IV

Idag tog vi en paus från skidorna så vi fick vila våra fötter från pjäxorna. Istället tog vi sovmorgon, strosade i mysiga gränder, gjorde ett besök på Felsentherme -kurbadet (där vi faktiskt kunde ligga ute och sola i bara badkläder!), och avslutade med en fantastisk fondue på restaurangen Hofkeller.
 
 
 
 

Det är en mysig by Bad Gastein som ligger i en dal omgärdad av de gigantiska Alperna ca 1,5 timmes bilfärd från Saltzburg.. Rakt igenom byn rinner en flod med ett mäktigt vattenfall nästan precis mitt i bykärnan. Här finns stora vackra byggnader i vad vi tror är barock stil, som minner om en svunnen tid vi bara kan fantisera om när vi går där x antal år senare. Vad som dessvärre är verklighet är att när man kommer närmare upptäcker man att många av dessa vackra byggnader är tomma, övergivna, och förfallna med trasiga fönsterrutor, krackelerande murbruk och flagnande målerier. Skyltar och hotellnamn skvallrar om att det nog varit full aktivitet någon gång men nu ligger dammet tjockt på fönterbrädorna och när vi kikade in genom de dammiga glasrutorna såg vi på vissa ställen att gardiner hängde kvar och rummen där innanför var möblerade, något hade till och med blommor som torkat och vissnat för längesen. Det känns nästan som en spökstad och det är inte utan att man undrar vad som hänt -om det hänt något, eller hur så stora komplex bara kan stå lämnade sådär, helt lämnade till sitt eget förfall. Det är konstigt och synd -jättesynd, för det finns sådan potential! 
 
Det överlag, är något vi reflekterat lite över under dagarna vi varit här, det finns sådan extrem potential, men det brister lite någonstans. Kaféerna är väldigt enkelt - nästan naket -inredda, butikerna säljer krimskrams ingen vill ha eller mockaskor, det är kontanter som gäller (utom på de stora hotellen och Spar matbutiken) och överlag går det mesta i färger, mönster och textilier som gör att man tror tiden stannade här någon gång på 70-talet. Dessutom är lokalborna inte särskilt bra på engelska och trots att Bad Gastein är en turistort av rang så står alla skyltar enbart på tyska, det kan också tyckas lite märkligt. Det är charmigt på sitt sätt, men som sagt, här har man verkligen chansen att få till något riktigt riktigt bra, varför tar man inte vara på den bättre?

Bad Gastein dag III

Jaha, så ligger jag här efter ännu en yatzyförlust... Det var dock nära att det inte skulle bli någon drabbning efter en skön seger för mig i quizkampen lite tidigare...

Hursom helst, vi har spenderat en till dag i backarna. Vädret är kanon och vi har inte mycket vi kan klaga på. Skulle det vara något så skulle jag säga cigaretterna, dels för att folk bolmar både till höger och vänster men också för att här råder minsann inga rökförbud bara för att man är inomhus inte och herregud så det sitter i väggarna på vissa ställen. Annars som sagt, så njuter vi allt vad vi kan...
 
Eller ja, okej, ett par timmar på förmiddagen fick Dennis ledord vara "tålamod" och mitt..  tjaaa... alltså, han är så bra; Jag var så arg så tårarna rann för att jag inte kan åka skidor. Och så kom den ena uppmaningen efter den andra: "du måste fram i skidorna", "håll stavarna framför dig", "böj på knäna", "du måste släppa på", "FRAM i skidorna"...
Massor med hjälp och tips från världens bästa. Resultatet blev typ detta: "säger du en sak till nu så börjar jag gråta igen..." inte så värst tacksamt. Jag vet... Men just precis då var det så. Han sa inget mer. Och en stund senare hade vi världens bästa dag igen - tack vare det där ledordet, får jag nog lov att tillägga. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi avslutade eftermiddagen med glüwine i dagens sista solstrålar.
 
Imorn tar vi ett break från skidorna, men det är välbehövligt och kommer bli precis lika bra ändå tror jag!
 

Bad Gastein dag II

 
Oj vilken kanondag, från att vi slog upp ögonen efter en välförtjänt sovmorgon till precis nu - jag förlorade just dagens yatzeee. Fasen.

Men precis så här bra har vi haft det idag;
 
 
 
 
 
 
Och så avslutade vi dagen med en härlig middag på Evas fiskrestaurang, kan inte bli mycket bättre. Mmm, så bra vi har det :) 
 

Sunday Night

Hashtag Bad Gastein Hashtag Suspekt hotell Hashtag Rödvin i sängen Hashtag Quizkamp Hashtag Underbart 

Bad Gastein dag I

 
Låter bilderna tala...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lycka.

Laddad älskling?

 
 
 

Äntligen!

Tentan är avklarad... men undran om den här veckan är belöning eller en tillfällig förträngning av verkligheten kvarstår. Jag vet nämligen inte hur det gick. Normalt brukar man ha en känsla som pekar åt något håll men underligt nog så har jag ingen aning om vad jag presterade. Antingen gick det bra, eller så var jag helt ute och cyklade - och är det så måste jag helt ärligt erkänna att jag missförstått allt vad de försökte lära oss under de senaste veckorna.

Hur som helst: Den otroligt efterlängtade semestern är här. Vi är på plats. Vi tjuvstartade faktiskt igår och åkte till Stockholm då, men idag har vi intagit Österrike. Resan hit gick problemfritt men när vi steg in på hotellrummet undrade vi om vi plötsligt färdats 30 år tillbaka i tiden! Hallåååååå, vad hände?! Det där rummet var INTE vad vi bokat med lysrörsbelysning, en säng lika mjuk och inbjudande som en parkbänk och en
duschkabin som såg sina glansdagar långt innan millennieskiftet. Den där grymma lyckokänslan vi svävar på gjorde en djupdykning för en sekund men nu är rummet utbytt, vi är nöjda, tillbaka på 2000-talet och vi myser som bara vi - han o jag - kan ♥
 
Imorgon blir det skidåkning och det ska verkligen bli spännande :) ner kommer jag garanterat -vi får väl bara se på vilket sätt det blir; stående, rullande... eller med skoter? :-S Roligt :) 
 
 
 
 
 

dk1.

7,5 hp in på kontot. Tack för det!

D-day.

Tenta imorgon. Gör jag den jäkligt bra blir det en välförtjänt semester som belöning.
 
Gör jag det inte fullt så bra kan jag förtränga verkligheten i en vecka och sedan jobba häcken av mig efter det....
 
Behöver jag säga att jag hoppas på det förstnämnda?! -Break a leg!

Stinky!!

Landets högskolor och universitet ska utökas med 10 000 platser. 9000 av dem tilldelas lärarprogrammet eftersom Björklund konstaterat att för få har sökt till programmet de senaste 20 åren. Tjooohooo, va bra Mr Skolminister, att du löser problemet!

Om för få söker finns det garanterat redan plats den dagen fler kommer på att de vill bli lärare. Utöka programmet och det kommer eka ännu värre. För det handlar inte om att det inte finns tillräckligt med platser till de sökande, det handlar om att fler inte vill bli lärare -och vad kan det bero på?! Jag ber ministern att gnugga geniknölarna på riktigt, se problemet utifrån den verklighet som faktiskt råder. Börja därefter i rätt ände; fundera på hur du ska få de befintliga lärarna att inte duka under för den arbetsbelastning som åläggs dem, och lägg de där miljarderna som ska användas till utbildningsplatser på att höja lärarlönerna istället. Det, och ingenting annat, skulle göra läraryrket attraktivare. Det skulle öka antalet sökande, höja standarden och i förlängningen nivån på den svenska skolan. Skulle det därefter bli för trångt på lärosätena -då kan det vara en god idé att utöka antalet platser, men det är lång väg dit.

Eller, är det ytterliggare ett steg i en rutten politik som grundar sig på att vissa är viktigare, mer värda än andra? En politik som i smyg reproducerar ett klassamhälle som smakar finfolk och arbetare - i min värld är det jämställt med förakt och diskriminering. Fler utbildningsplatser på lärarprogrammet, fler utbildade lärare som på sikt skapar en övertalighet som kan pressa de redan låga lönerna istället...
 
Att utbilda sig till gymnasielärare idag innebär 11 terminers heltidsstudier (något kortare om man väljer inriktning mot de lägre åldrarna). En juridisk eller medicinsk examen tar ungefär lika lång tid, men jag törs lova att lönerna för dessa olika yrkesinriktningar inte riktigt ligger på likvärdiga nivåer.  Ett halvår efter avslutade studier kickar återbetalningsskyldigheten för studielånet in. Staten (regeringen) reglerar (lärar)utbildningens utformning, men skolan är också statligt styrd så där regleras även lönerna för denna yrkesgrupp.  Hur kommer det sig att de skriker efter blivande lärare men inte är villiga att ge dem mer betalt än att de med nöd och näppe har råd att betala av det giganriska studielån som man faktiskt drar på sig efter 5,5 års studiestress och budgetleverne? 
 
Jag vill gärna tro på människans godhet, men just i det här fallet med herrn i fråga involverad kan man nästan ana hans människosyn genom att läsa mellan raderna i flertalet av hans uttalanden och "förbättringar" inom skolvärlden.
 
Det ligger som sagt något illadoftande någonstans.... Det pyser och det förgiftar.

Just checking.

Jaha men nehe, undrar då vart allting kan vara... I en flytt kan saker och ting hamna precis Vart. Som. Helst.
 
Är det inte helt fantastiskt vad lite sol gör med mänskligheten? Den bara glimtar till och så blir det en jädrans fart på folk -helt plötsligt är folk utomhus. Folk syns. Efter att ha kurat i våra bon en hel lång och mörk vinter är det på tiden att vi får lufta oss lite.
 
... de är sällsynta de här dagarna men inte desto mindre betydelsefulla... snarare tvärtom. ♥♥♥

The deal

Its about getting it right
and make it work
 
and finding your belongings
Sweet

Medicine.

Vila. Och kramar. Det är grejer ;)

Help me out here a bit!

Om ni bara kunde föklara begreppen och sedan hur förhållandet/icke-förhållandet mellan dem hänger ihop så -Ja tack!!
 
Det snurrar i huvudet av huvudsatser, bisatser, kärnor, V, A-1 och -2positioner, första och andra nominal, agenter och formella subjekt, predaktiver, satsscheman och fraser hit och dit... hej och hååå

To be wise.

                                Älska mig mest när jag förtjänar det minst
                                           -då behöver jag det mest

Hur sant? Hur bra? Hur enkelt?
Det är intressant med ordspråk. Uppkomst och allmängiltighet... Oftast är de gamla, det var inte annorlunda då, bara en annan tid och ett annat samhälle. Säkerligen förekom samma känslor, samma funderingar, samma behov då som nu...

Årskrönika.

Det skulle bli en årskrönika när 2013 gled över till 2014.
 
Det blev det inte. Det blev just ingenting alls mer än 2014 och januari. Och sedan februari och nu, har det hunnit blivit mars. Och än har ingen årskrönika dykt upp. Nix.
 
Kanske för att 2013 började så jädrans tufft så jag har både glömt och förträngt. Kanske för att det övergick till att bli den härligaste sommaren någonsin -från fler än ett perspektiv. Kanske för att hela hösten försvann i ett resekaos åt väst,öst, öst, och väst. Och sedan söderut. Och så jul. Underbara fantastiska jul!
 
Kanske för att det blev en flytt mitt i allt. Kanske för att livet leker. Kanske för att det var tufft ett tag, men svängde om, blev en berg- och dalbana för en stund men planade ut och har sedan dess gått spikrakt uppåt. Yeeeey =)   
 
Kanske för att det är lugn och ro. Fast fullt upp. Gör man inte så? Trycker in mer om det finns lite tid över? Jag har gjort det så nu rusar både minuter, timmar, dagar och veckor. Dags att byta om för jobb. Snart. Snart semester.
 
Kanske blir det en årskrönika då?
RSS 2.0