Could have been dead by now!

De förbaskade bilarna (och det är likadant med datorer) -de är bra så länge de fungerar. Och det gör min visserligen, men ska hon inte besiktas så ska hon på service, eller tvättas, eller bytas olja, eller dammsugas -det är något stup i kvarten. Service-lampan började lysa för ett par veckor sedan, så vad har man för val? Det är bara att boka tid helt enkelt. Det blev idag. Så ringde Mr Mekaniker runt 16:
- Bilen är klar.
- Jaha, ja men vad bra, jag kommer och hämtar den då.
Så fortsätter han
- Jaaa, jäklar du vilken tur du har haft.
- Jaså, jaaaahaaa? (??????)
- Jaa, vi skulle ju kolla handbromsen åt dig och när vi ändå hade bilen upphissad så gick det av bara farten att kolla fotbromsen också. Och då gick bromsslangen av. Hade kunnat hända när som helst, och så hände det som tur var nu av alla gånger. Du hade varit utan broms! Slangen var alldeles rutten, om du kommer nu så ska jag visa dig!
- Åh fan. Jag kommer.
Så jag åkte. Och han visade mig slangen som mycket riktigt var alldeles... ja...  rutten.
- Men du har ju besiktat den utan anmärkning...
- Jaaa...
- Visserligen sitter det en fjäder runt så det kanske inte syns så bra men... (paus) Nej, det där var kusligt..
Jag tackade så mycket för hjälpen och brummade hemåt i Skrållan, som hon numer kallas, och tänkte på ordet som han valt att använda "kusligt"... Och ju mer jag tänkte på det så, ja, jag kan nog hålla med honom. Tanken på vad som hade kunnat hända är faktiskt kuslig. 

Leopardmönstrat är inget för mig...

Som sagt så är jag tvungen att få tummen uuur för att det ska hända något till hösten. Det har stått lite stilla, men nu har det plötsligt kanske hänt något som kan visa sig spännande. Det är bara i startgroparna men jag hoppas verkligen på att det kan utvecklas till något, och vågar jag tro att vinden har vänt?
 
Drog en repa till Borlänge idag, och bland annat så skulle jag få tag på mönstrade leggings, tänkte att det inte borde vara så knepigt. Men det var det visst. Och det blev inga. Såg ett par olika, men inga som kändes riktigt passande. Vart får man tag i sådana??

2 dagar kvar tills Tobisen kommer och stannar i tre härliga veckor, något jag verkligen ser fram emot.

Förövrigt har mormor och morfar varit gifta i 50 år! Femtio år. Så fantastiskt bra jobbat!



Förresten,
kan vi hjälpas åt att reda ut följande som jag läste i Aftonbladet eller Expressen (vilket det nu var) idag. Jag läser oftast ingen utav dem, och är därför inte särakilt upp daterad. Men så här stod det (typ):
"Bingo Rimér lånade flickvännen Katrins avlagda mobiltelefon och råkade av misstag skicka 20 tomma sms till ex-maken Alex Shulman"
Är alltså Bingo Rimér och Katrin Zytmierska (eller vad tusan hon numer kallar sig) ett par, eller har jag tolkat ovanstående alldeles heltokigt?? Hpfmm, jaja... Och Laila Bagge och Niclas Wahlgren skulle visst gifta sig. Det går fort i svängarna emellanåt, eller?

Aldrig för sent!

Det går inte att säga det på ett bättre sätt än Tobias gjorde;
"Nu har vi gått på fler bios på en vecka än vad vi gjort sammanlagt på tre år". Sant. Igår vart det en till. Nämligen....




Helt sjukt rolig!!! Har du inget bättre för dig så gå och se den. Har du något bättre för dig så gör det först och gå och se den här efteråt! Bäst på länge. Gapskratt garanteras!!! 


Dessutom väntar jag nu febrilt på både "The Proposal" och "Sommaren med Göran"... Jag som aldrig tyckt om att gå på bio! Tur att man får ändra sig!
 

Ett axplock från Turkiye!



    

        

   

        

         

  

    

        

   

...Vackert...

Änglar och demoner.

Bio igår kväll. Mycket bra film!!! Jaa, på gränsen till för läskigt för mig då såklart.... Och böckerna är bättre... Men snyggt gjord och spännande spännande!


The very last month.

Äntligen ett fungerande internet igen!

Det var längesen nu, och det har hunnits med en del, bland annat en vecka i Side, Turkiet.
Jag måste erkänna att jag haft taggarna utåt när det gällt Turkiet, trodde inte riktigt bra om det -av någon outgrundlig anledning, men jag får ge mig! Det var helt fantastiskt bra! God mat -fråga Tobias som ökade x kilo i vikt under veckan =), helt underbart fint hotell, trevliga människor, och varmt och skönt både i luften och ja, faktiskt i havet med, fast vi åkte i början av maj. Helt klart ett ställe att besöka igen! 
Vi började veckan med ett turkiskt bad, och va hade egentligen inte en susning om vad vi skulle hamna på, men det var en upplevelse. Det började med att vi fick sätta oss i en 95-gradig bastu i 5-10 min. Det var svettigt! Tobias sa flera gånger "Nej, nu ger jag upp det här, kom så går vi ut" men vi höll ut tills vi blev hämtade. Sedan fick vi lägga oss på en stor rund "stenbädd", och där hälldes det vatten över oss, först ljummet, sedan varmare och varmare tills det blev på gränsen till för hett, innan det istället blev svalare och svalare och tills sist kallt. Sedan skrubbades vi från topp till tå, riktig pealing, innan det hälldes vatten igen. Det hela avslutades med skummassage, helt ljuvligt skönt (och sist såklart vatten), innan vi fick sätta oss i ett avslappningsrum och bara njuta... Oj så mjuk man blev! Inte en enda död hudcell fanns kvar på kroppen efter den behandlingen det kan jag lova!  Och efter den starten var det bara att lapa sol och njuta och ha det bra resten av veckan!

The green Machine is still going strong! Obesegrade hittills i serien, en eller två oavgjorda men annars är vi helt enkelt ett vinnande koncept =) Roligt!!

Annars har det hunnits med lite golf, lite födelsedagskalas, lite fotboll och ja... Massa mys bara! Jag har inte fått nå jobb nu på ett par veckor, så jag låtsas att jag har semester! Efter midsommar drar det igång i Insjön, för resten av sommaren så därför så njuter jag i fulla drag just nu! Speciellt på helgerna när Tobisen kommer och visar sina allra bästaste sidor =)

Dessutom är jag impad av min duktiga moster som cyklade Tjejvättern igår!! Två punkor har en fågel viskat om, men det ska bli roligt och höra vad hon har för kommentarer om arrangemanget!!!

Och så valet då. Jag gjorde naturligtvis min plikt som svensk och lade en röst. För även om jag inte direkt kan säga att jag är insatt, så tycker jag någonting, och en utebliven röst kan ses som en röst för det jag inte tror på... Så därför så pallrade jag mig dit trots att jag tycker EU-parlamentet känns rätt långt borta... Förresten så tycker jag att hela EU-grejen hamnat helt på sniskan faktiskt. Jag trodde att EU skulle finnas till för att förenkla och skapa öppenhet mellan länderna, men nu känns det mest som om EU lägger sig i allt möjligt i tid och otid och är bara ett enda stort regelverk. Uschia mig.
Jag är rätt nyfiken på hur det här valet speglar riksdagsvalet. Om det vore riksdagsval idag, skulle resultatet bli desamma som det blev i EU-valet????
RSS 2.0