Listen!

Det handlar om att våga lyssna. Gör du det? Gör jag det?
 
Ja, nu är jag så mycket mer uppmärksam. Äntligen. Det tog ett långt tag, och eftersom jag är så långt ifrån perfekt man kan komma, får jag så klart fortfarande kämpa ibland. Men jag har fått perspektiv på så mycket så nu törs jag, jag vet att den enda som far illa, den enda som jag skadar om jag låter bli -det är mig själv. Det är jag färdig med, därför måste jag.
Medvetenhet.
 
 

Well...

"They say I'm wise. I know nothing about that but if I am, it sure wasn't an easy ride.2

Så viktiga.

Efter att ha läst min fina vän Malins blogg, så kan jag inte låta bli att skriva ett par rader. Hon utbildar sig till sjuksköterska -kommer bli en helt fantastiskt duktig sådan- och har precis avslutat sin vfu. I ett inlägg beskriver hon hur hon deltar en en obduktion. Och jag känner henne bra, så när jag läser hennes ord så hör jag snarare henne prata, och jag ser hur hon ser ut och jag vet precis hur intressant och fascinerande hon finner situationen. Inte för att hon vill bli obducent en dag, utan mer för att hon gör allting så klanderfritt och helhjärtat. Hon är 100% och har ett behov av att förstå och analysera alla pusselbitar innan hon lägger dem på plats, det här var en av dem som bidrar till att göra bilden komplett. Eller henne mer fullständig i sin yrkesroll i det här fallet.

Vad som också slår mig när jag läser, är vilken otrolig tur det är att hon finns. Dels för att hon är en helt otroligt viktig människa för mig, men jag menar mer, för samhället. Jag skulle kunna skriva -dom, att de finns. Såna som henne. Som vill och kan och klarar av att jobba inom vården. De är så viktiga. Jag är på tok för blödig, känslig och mesig. Bara hennes ord om när de sätter ett snitt längs med hela buken, eller förruttnelse får mig att rysa av obehag och jag kan på en gång känna både illamående och hur jag ofrivilligt stelnar till när mina ögon far över orden och mina hjärna översätter vad det faktiskt står. Det teoretiska tycker jag är jätteintressant (jag vill ju veta och helst kunna allt), men när det kommer till praktik -verklighet, då lämnar jag mer än gärna över till er, otrolig människor som tar ett sådant ansvar och hjälper oss andra som inte förmår mer inom just det här viktiga området.

Förhoppningsvis kan jag kanske bidra med något annat en dag.

Greetings.

Igår var jag med om något som jag inte varit med om förut. Det var dags för seans. En sittning. Jag vet inte vad det kallas riktigt. Och jag tror på sånt där, absolut. Om det är duktiga människor. Den här gången vet jag inte. Inte helt. En del var mitt i prick. Annat var så långt ifrån, så man kan inte annat än att bli skeptisk. Det fina är ändå att man kan ta till sig det man vill, och i det här fallet kanske det kan ge lite tröst. Det är bra. Så då väljer jag det. Och då känns det bra.
 
 
 
Och nu är det det här som gäller. Ska jag kanske göra mig själv rättvisa. Ska jag kanske ta tag i mig.

Måndag.

Det är bara att springa.

A cozier place.

Nej men ska jag kanske ta och flytta in nu då eller? Ett halvår senare. Typ. Jag är rastlös och lite irriterad. Nu, idag får det hända. Börjar med en repa till Borlänge så får vi se hur mycket som hinns med sen. Grejerna bara ligger överallt, vet inte vad jag väntar på egentligen. 

Drömmar.

Jag vill. jag vill. jag vill.
 
Men det bästa är, att jag aldrig har varit närmare. Tur det. För jag har aldrig velat så mycket. 
 
Jag längtar.
 
Ändå är jag så nöjd. Precis just nu. Lycklig. Som aldrig någonsin förut. 

Just Do it.

Det är bara att ta tag i det. Gör det. Nu. Grab it! Jaa! Ja, jag ska.

Nu.

Vi laddar för bowling ikväll. Bara för att umgås. Resultatet spelar ingen roll.

Dinner.

  • 1 del yoghurt
  • 1 del musli
  • 2 delar (minst) hallonsylt
...mmm.... då tycker jag kanske om yoghurt.

It is.

..and babe, it's amazing I'm in this place with you...

Fars dag.

Vi kidnappar vår pappa på fars dag....
 
 
...till Pony Tail Palm Golf and Country Club, i Acapulco, Mexico. Mys med världens bästaste papps <3 ... Fast egentligen är han minst sagt värd en riktig resa, vi får spara lite :)

Update.

Status update: förkylningen sitter inte längre i halsen utan i nosen... Bihålorna. Och jag ska INTE skölja mig med den där manicken. Oj! Och just precis så repade jag stortånageln i täcket och det gjorde lite ont! Jippi! Halva någon har varit blå och det här betyder att den delen vill bort!! Jäkla onödigt vetande för er.

Idag blir det matbrödsbak. Ser fram emot helgen som bara kommer att innehålla att umgås med fina vänner.

Och så theeeee News: goda nyheter för en storasyster som jaa faktiskt, längtar efter sin lillebror. Han kommer hem till jul :) yeey <3 Kanske vi tre kan rocka på juldagen om inte MiniPB:n har rostat fast ;)

till er Onödiga Människor.

Lill-Fiffan har lagt ner sin blogg... För att hon inte längre orkade med alla onödiga (läs; elaka) kommentarer.
 
Vad är det för människor som får lov att kasta skit, som är så uppenbart avundsjuka så de inte ens kan hålla sig själva i schack! Lite pinsamt för dem kan jag tycka, som inte inser hur de gör bort sig. Stackars människor -kanske de ska börja med sig själva? Mitt tips; se upp till den där solstrålen istället, hon är alla gånger vad ni skulle vilja vara! Världens goaste, gladaste och sötaste lilla prick! ...Och synd, för nu kan ni inte längre få några råd eller inspiration på vägen... 
 
 
Kan man inte bara önska alla andra samma lycka och välgång som man själv eftersträvar? Tänk vilken fantastisk plats jorden skulle vara om vi ville varandra väl!

Tonight's dinner.

Kyckling, Mango Chutney och curry ska det väl mycket till för att man ska misslyckas kapitalt med? *hoppas på det iallafall* ...Roligt att experimentera lite! =)

Memories.

Ibland far tankarna tillbaka.
Ibland får man öppna den där minneslådan... Så mycket roligt. Galet. Härligt. Tokigt....
 
... När jag och Bibben skulle och bada.. Och när vi kliver in i omklädningsrummet undrar hon varför jag har innetofflorna med fårskinn på mig...  Jaaa, vännen, varför i helvete har jag glömt att hoppa ur tofflorna hemma?? =)
 
... Eller när Moll som alltid har massor att säga blir stum. Tappar talförmågan heelt för att vi är i samma rum som en viss* =)
 
... Eller när vi virrar runt som yra höns utanför Prudential Center och det slutar med en polisfärd till rätt entré...
 
... Känslan när damen säger att boardingen börjar om 5 min, och vi fattar att tåget till terminal E gått sönder så vi bara har ett par kilometer att springa...
 
... Halloween, vi karvade pumpor och vad gjorde Molly?!
 
... När någon helt enkelt får nog, och plötsligt kastar en banan. Hela världen stannade för ett ögonblick.
 
... Snow Days. Duluth blev lamslaget, skolorna stängde, mataffärerna stände och bilar stod övergivna efter I85.
 
... När Marley har vänt upp och ner på min tvättkorg och tuggat i sig alla mina favorittrosor.
 
.. .Skidhelgen i Brison City, shit vilket kaos!
 
... En fantastisk aprildag på Lake Lanier i en lagom stor båt.
 
.. .New York.
 
... Naples.
 
... Sandra. <3 Alla spaningar vi gjort på Mall of Ga, eller när du blev uppraggad på Target ;)
 
,.. .Elin. <3
 
Det finns så mycket. Och gud vilken ångest jag hade de sista veckorna. Och vad tårarna rann på vägen hem. Och hemma. Men allting har sin tid. Tur det. Lägger på locket för den här gången =)
 

Up and above.

It's when these feelings raise
sweeping all over
like an ocean wave
tumbling 
When you loose your right
and wrong
 
It's when these feelings raise
up turns out down
left seems right
and
all of a sudden
bright appears dark
 
It's when these feelings raise
the cloudy sky
has to clear
See me
When faith is on edge
 be proved
 
It's when these feelings raise
the leading hand
the steady shoulder 
the sign
to Haven
needs to show
 

Time´s flying-

Dags att börja tänka julklappar =) Gud så roligt!
 
 

Trööök.

Dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Nerbäddad! Sippar på ett avkok ingefära och är inte ett dugg bitter. Kommer på mig själv med att knapra på knäckebröd också + att jag köpt hem glass -två verkliga bevis på att fröken Nord har ont i halsen.. Inte för att det inte är gott, men det bara händer inte annars.

Jag som äntligen skulle komma igång och träna den här veckan. Men jaa, jag väntar gärna en vecka till.

För jag är inte bitter. ;-)

Decorations.

Halloween blev ingenting. Det fanns inte en pumpa att få tag i när jag väl fick tummen ur eller tid över -beroende på hur man ser det... Supertråkigt, eftersom jag verkligen hade sett fram emot att karva och sulla lite! Får ladda om till nästa år och äta upp att jag sa att jag skulle "köpa en lite senare"...

Har fixat och donat lite på trappen istället, de tokfina blommorna som jag fick från mostrar och kusiner när jag fyllde år har stått sig ändå till nu, men idag fick de ge plats för de lite mer vintertåliga släktena... Hann inte rikigt klart, det blir ju mörkt så fort! Men granriset är på plats så jag kan fortsätta imorn... eller... en annan dag när de kreativa cellerna är på språng.
 
 
 

Lördag.

Tid att pallra sig ur sängen... Det här blir en bra dag :) Affären nästa! Börjar med en morgonpromenix!

November.

1:a november. Helt plötsligt. Timmarna, dagarna och veckorna bara rusar! Men jag tycker varenda dag är lika bra..  Kanske helgerna är snäppet bättre bara för att de dagarna har mindre måsten och fler timmar där man själv kan välja hur man vill spendera dem.

Jag vet inte, men vissa upplevelser kan ibland bidra till att man öppnar ögonen och ser och uppskattar allting på nya sätt. Man värdesätter plötsligt sådant man inte reflekterat över -eller till och med irriterat sig på- tidigare. Det kan handla om små saker i vardagen lika väl som viktigare milstolpar i det som kallas livet eller vad som är värt eller inte att lägga energi på. Ofta så lever vi så mycket imorgon eller igår och glömmer idag... Vi är redan fyra steg framför och oroar oss så vi tappar bort att känna vart vi är just precis nu och hur det är eller hur vi kan göra just den stunden till den allra bästa.

November som brukar vara en sån trökmånad känns efter den här galet bra sommaren och fina hösten välkommen som en riktig mysmånad! Blir det några regniga dagar ska det bli lite bakning och fix, dessutom ska jagöverträffa mig själv i år och vara ute i tid med julklapparna! Åh, det är väl roligt! Älskar jul! Älskar att ge julklappar! Älskar ljusen och ljuden och doften och känslan.... Det är något speciellt. Kanske för att det är så mycket fokus på familj och umgås och ledighet. Gemenskap och glädje... Det absolut viktigaste som finns... I alla fall för mig.

Lovestruck.

How wonderful life is
when you're in my world
 
 

jnord

RSS 2.0