Oslo.

Helgen har varit kanoners, verkligen!!!
Hade naturligtvis kunnat sluta i katastrof mer än en gång, men vi reder oss ska ni veta, bjuder på oss och skrattar!

Började med att jag höll på att ta fel resväska på bussen, tyckte väl att den kändes lite för lätt...kikade och insåg att det nog inte var min väska...I precis den sekunden såg jag en tjej som drog i väg på en likadan.. Sprang ikapp henne and got mine.. Dags att leta rätt på Mischis....Lättare sagt än gjort. Till slut när vi var säkra på att vi åtminstine verkligen var på samma ställe gjorde vi en klassiker och stod tre meter ifrån varandra, rygg mot rygg och letade för att hitta oss! Sträckan hem till Michelle som normalt tar ca 20 minuter att köra tog oss en timme, med de hysteriska bilköer som en fredageftermiddag i Oslo tydligen bjuder på, men vi hade inte bråttom så!

 

Lördagen spenderades till största delen inne i Oslo. Det var kallt. Och vi gick vilse. Vilse när vi skulle till slottet, och när vi skulle från slottet -eller till busstationen snarare, men det var i samma veva... Till slut när byggnaderna började bli lägre och folkmassan tunnas ut så insåg vi att vi inte kunde vara på väg åt rätt håll, så vi fick tränga oss in i en skobutik; "vi har stängt", "ja ja men hjälp oss, hur kommer man till busstationen?" "bla bla bla..förbi Gina tricot och fortsätt sen..bla bla". Förbi Gina tricot? Vi kom ju därifrån! Men okej, vi gick åt fel håll, bara att traska tillbaka.. "Tack tack för hjälpen".                                    

 

Väl hemma blev det mat, kyckling med banan, curry och banan, mumsigt!! Sedan lite vila och uppladdning för liten en sväng ut i Oslos vimmel en lördagnatt. Målet för kvällen blev Z Clubs, där vi fick flörta lite för att ta oss in. Dansade lite. En kik på klockan och vi insåg att det kunde va tid att dra sig hemåt, vi var ändå rätt trötta, och skulle bara ut en liten sväng. Den här gången hade vi inga problem och hittade till busstationen, men däremot blev det värre när vi upptäckte att det inte gick någon buss! Jaha ja, så vi fick helt enkelt hoppa på den som tog oss närmast möjligt. Michelle tog kommandot och frågade chaffören hur nära vi skulle kunna komma, fick svar och blev nöjd. Så ställer hon frågan "är det nattaxa nu eller?" "klockan är 03.37, vad tror du själv?" det syntes vad han tänkte; jävla svenskor! Sen fick han naturligtvis vatten på kvarnen när han sa att biljetterna kostade oss 120 kr/st -så mycket pengar hade vi inte! Vi tömde fickorna så gott vi kunde och jag skapade ihop till 118 kr och Mischa till 106 kr.. Och ja, vi fick väl åka med då.. "Åh, tack tack tack!". Så efter en promenix från bussen somnade vi rekordsnabbt -speciellt Michelle (som dessutom somnat på bussen), och vaknade sömndruckna 10 timmar senare!

 

Söndagen ägnades åt ingenting egentligen, allt är visst stängt i Norge på söndagarna, och snön vräkte bokstavligen ner så vi roade oss med en promenad och snöskottning. Det sistnämnda hade vi inte behövt göra, för när vi kom ut ett par timmar senare syntes det absolut inte vilken möda vi lagt ner lite tidigare!! En film på kvällen, och en världskort dag var därefter slut! Och så gott som helgen med eftersom jag åkte hem på måndagen, där förmiddagen förövrigt också ägnades åt snöskottning så vi var alldeles svettiga, vi fick ju lov att skotta fram bilen!! Jag överdriver nog inte om det snöat 20-25 cm under natten -riktigt busväder, men mysigt med!

 

Blir nog snart en retur kan jag tro =) och intrycket av Oslo blir nog..Svårt att hitta men vackert och med snälla människor som verkligen bidrog till att göra helgen toppen! =)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0