10 synder.

Ja just det. Vi snackar Aftonbladet, Sofies Mode, och där hon listat de 10 värsta makeupsynderna, och frågar samtidigt vilken som är den värsta:
  • Foundationsfacet
  • Clownrouget
  • Överplockade ögonbryn
  • Smutsbronzeansiktet
  • Spindelbensfransar
  • Läppstiftsfläckar (på tänderna)
  • Puderface
  • Mörk läppenna till ljust läppstift
  • Läppglansöverdos
  • Ingen makeup alls
Jag är verkligen inget proffs på smink åt något håll. Jag tycker det är roligt att spejsa till det inför en utekväll men använder annars väldigt sparsamt till vardags.
Fast självklart ryser jag av obehag precis som alla andra, och lite extra kanske när man ser hur foundationen ligger som en flera millimeter tjock kaka i ansiktet (ofta tyvärr i 14-åringars söta ansikten, är det någon sorts period som  de bara måste ta sig igenom innan de kan komma vidare i bli-äldre-träsket??), ofta också i en färg som är ett par nyanser för mörk (-för självklart vill man ju inte se blek ut!) så skillnaden mellan hals och käke blir.. ja.. ni vet. Och för att rädda det hela så öser de på med puder, vilket endast i den volymen bidrar till att ansiktet dessutom ser torrt ut som ett fnöske... Och när de försöker sig på att leende så bildas rynkliknande sprickor som inte gör det fina fina ansiktet fullt rättvisa -lika bra att inte le på riktigt utan bara dra lite på mungiporna istället. För hellre det än att bara satsa på rengöring och att ta hand om hyn, lära sig tycka om sig själv som man ser ut och kanske bara förstärka det man redan har med lite mascara, och lagom av allt?
Men som sagt, de flesta kommer ju ur den där perioden som tur är, man lägger ner och ja, inser att förbättring inte automatiskt innebär heltäckande mask. De som inte gör det gissar jag har ett självförtroende av mindre bra kvalitet, och föredrar att fortsätta gömma sig...
Personligen tycker jag nog det mest katastrofala av ovanstående är överplockade ögonbryn. Jag har nog varit där själv för en massa år sedan vill jag (helst inte) minnas. Men bryn tunnare än blyertsstreck är inte klädsamt i något ansikte. Smutsbronzepuderansikten, läppglansöverdoser, clownrouge, spindelbensfransar eller en på tok för mörk läppenna är visserligen illa nog, men tvätta bort skiten och du återfår ditt naturligt vackra ansikte på bråkdelen av en sekund, du kan till och med börja om ifall du vill. Har du däremot plockat bort för mycket av brynen kan du gnugga på med rengöringsmjölken hur länge du vill, du kommer fortfarande inte se någon skillnad -förutom en del rodnad. Du kan prova att fylla i med någon lämplig penna, men du kommer inte få någon helsnyggt resultat. Dessutom så får du testa ditt tålamod, för det tar faktiskt lite tid innan brynen växer ut igen... Du ser mycket mycket piggare ut med välplockade ögonbryn, men nöj dig med att plocka fram formen och ta bort fjunen där under, det är verkligen alltid det snyggaste!!
Om du nu frågade mig.  
Oh förutom det jag nyss skrivit så tycker jag inte att "ingen makeup alls" är någon synd över huvudtaget.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0