Almberg Open

Ja årets upplaga av Almberg Open i lördags, blev lite annorlunda mot vad den varit de senaste åren då golf varit det som gällt. (För er som inte vet vad Almberg Open innebär så är det en årlig förekommande golftävling där heela släkten är med och tävlar, i anslutning till Lovisas födelsedag. Så klart uppe i Almberg. Åke är domare, greenkeeper, arrangör -ja rubbet, och han fixar allt med bravur.) Till Tobias glädje (han innehar titeln, men har "tagit vinter" efter en mindre bra runda) och Majas lättnad så blev det femkamp den här gången istället!
Fem lag, fem utmaningar.
- Det var luftgevärsskytte; träffa tavlan! Dock inte de tvä Leksandsmärkena som fanns placerade på den -gjorde man det var det -10p. Bättre var att träffa något av de två Moramärkena -det blev fullpott 10p! Själv träffade jag inte ens tavlan så varken - eller + var något jag behövde oroa mig för.   
- Det var klassikern med plankskidor för fem personer och bara att samarbeta sig framåt, runda pinnen och sedan tillbaka!
- Det var en slags stafett där det gällde att fylla en plastbytta med vatten genom att transportera det med de små burkarna vi fick, på kortast möjligast tid naturligtvis. Ett blött inslag som bjöd på många skratt!
- Vi lämnade inte golfen helt därhän. En utmaning gick ut på att få en boll så nära flagg som möjligt. Varje deltagare i laget fick ett slag var. Taktik. Skulle tippa på att det var 90-100 meter till flaggan... Över källarkulle, över grillplats och sloggbod, mellan uthus och härbrän...
- Säckhoppningen var nog ändå det som såg allra roligast ut! Tre personer per säck. Säckarna var gigantiska, men det här var verkligen inte helt enkelt, och taktikerna skiftade verkligen!

Extrapoäng kunde man få om man i en extra utmaning klarade av att cykla var det tre(?) meter med en felsvängd cykel. Sväng till höger och hjulet går vänster. Verkligen inget för mig... Eller knappt för någon annan heller. Lovisa och Åke var de enda som lyckades -så vi undrar såklart hur mycket de har övat på det här innan?!!

När vi var klara bjöds vi på grillat. Helt fantastiskt gott!

Det kommer bilder så ni ska få se en del av galenskaperna!


Jag, Tobias, Maja och Jonas kom lite sent till kalaset, eftersom vi hade match mot Hedemora. Rätt tuff match, eftersom Hedemora är det formstarkaste laget nu på hösten, förutom oss. Rolig match, och speciellt eftersom vi gick vinnande ur striden igen. Såå jäkla skönt med 3 nya pinnar. Tyvärr återstår bara tre matcher av den här säsongen... Vill inte att den ska ta slut, för fotboll är verkligen toppenskoj nu!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0