New Jersey... or New York... or both!

Jaahapp. Hemma igen efter några dagar in the NY-area. Fantastiska såklart med massor av skratt, kaos och lycka. Eller nej, inte så mycket kaos. Mest skratt och härliga nyskapade minnen =)

Tisdag
Blev väl mest resdag. Har ni åkt med ett plan där man bara sitter i 2+1-rader i? Jag kan lova att det är litet, och skakigt. Och inte ens handbagaget får plats i planet, utan skeppas in under ändå!    
En timme tillbringades på gymmet också. Skönt. Det blev middag på en omtalad restaurang i den New Jerseyiska stadsdelen Nutley, nämligen Franklin Steak House. Det var tämligen fullsmockat fast det var ett stort ställe, vilket väl skvallrade om att ryktet var välförtjänt. Maten var också toppen! jag som faktiskt inte haft en enda steak sedan jag kom hit passade på, och blev inte besviken -bara proppmätt!
                                        
Onsdag
Utforskades Manhattan till fots. Vi gick så våra fötter nästan blödde! Från ett FIKA till nästa FIKA. För choklad värmer fint en kylig morgon i New York, och ni kan aldrig förstå hur gott simpla bondkakor, drömmar, kokostoppar och chokladsnitt smakar efter ett par månader på den här sidan Atlanten. Kakor är underskattade! Det var Holiday Market på Union Square, och vi strosade efter Broadway, genom Financial District och förbi Trininty Church. Man kan inte göra annat än att andas, låta sig imponeras av byggnaderna och skyskraporna och nypa sig i armen med jämna mellanrum!
Och ja! Vad tycker ni om parkeringen här på första bilden? Finns det inte plats på marken bygger man uppåt, det är ju vida känt och gäller absolut NY, men vi förundrades länge -och gör det fortfarande- över hur de fick upp bilarna till högsta "hyllan"...
 
 
  
 

 

Sedan blev det en sväng till Prudential Center på kvällen för att se när Devis tog sig an Flames. Det slutade bra till slut efter att Kovi visat hur straffar ska läggas!
  
 
         
Torsdag
Thanksgiving Day. En dag att umgås -gärna se på football och äta Thanksgiving Dinner, vilket innebär kalkon. Och så ska man förstås vara tacksam... och tänka på sina nära och kära! Och det har jag såklart gjort! Gash, vad mycket man har att vara tacksam för egentligen. Det är så mycket man bara tar för givet. Och jag är så glad för att vi får vara friska och krya, att jag har världens bästa människor runt omkring mig hemma. Och här. Jag är såå glad att jag är här. Tacksam till tusen! <3. En bra dag att ha, kanske vi skulle behöva hemma också? Faktiskt läste jag någonstans att Thanksgiving är den största traditionen här i USA. Jag kommer inte exakt ihåg %-talet amerikaner som äter Thanksgiving Dinner, men det var betydligt mycket högre jämfört med de som äter julmiddag. Och det säger väl en hel del!

Fredag
En riktig kurdag med inte så mycket som blev uträttat. Det var en mellandag. En sväng till gymmet... Och så ja, myste vi runt lite Montclair som är en annan del av New Jersey, jättesöt faktiskt. Annars kan jag inte påstå att New Jersey är vackert. Eller, det fanns säkert fantastiskt vackra områden, bara att jag inte riktigt har sett dem än! Antropologie är en butik som är väl värd att besöka. Där hittar man kläder, presenter och lite annat smått.  
 

Lördag
En riktigt blåsig och kall dag! Söndag dessutom, röd dag alltså, men vad gör det -New York är alltid alltid crowded! Vi passade på att spana in Macy's julskyltning som alltid är något utöver det vanliga. Och det var det ju såklart också. Mäktigt! Jag undrar serisöt hur många av människorna som var där inne som var där för att handla och vilka som var där för att bara beundra självaste juldekorationerna? Min gissning är att många bara kikade... För det var verkligen fint.
 
 
  
 
Sedan var det Phillies tur att få se sig besegrade av Devils. Återigen efter straffar. Rysare...
  
 
  
På kvällen var det bio som gällde. Disney's nyaste Tangled visades i 3D på en Dine In-Theater. Man äter helt enkelt middag och ser på bion samtidigt. Jättemysigt och en supersöt film! Och psst; jag körde faktiskt bil till bion... =)
 
  


Söndag
Back in ATL efter en super-awsome-great-trip up north! Men tur för mig att jag köpte mig en jacka innan jag åkte, jag hade inte överlevt de där nordliga vindarna där uppe utan den! Nu kan jag dock hänga den i garderoben en stund igen för hoppningsvis!
                                            

--Och Molly har under veckan fått en uppenbarelse och upptäckt Guds gåva till mänskligheten!
--Och jag har (fortfarande) inte lärt mig att manövrera klackar utan att få ont i fötterna efter ett par timmar!
--Och utemat är gott, men hemlagat är bäst!
--Och min Malin har fyllt 25 år! Grattis grattis (den 27:e)!
--Och New Jerseybor är mycket snälla och hjälpsamma -till skillnad mot en del på andra sidan floden!
--Och Strawberry Margharita är gott! 
--Och vantar är oslagbara!
--Och vi har plenty med toaletter här i Georgia, det är man inte nog tacksam över förrän man verkligen behöver dem -och de inte finns där!
--Och det är första advent idag, helt helt otroligt! Kan inte påstå att jag känner av julens intågande... Tiden rusar verkligen iväg!
 

-Hi.
-Hey.
-How're you doin?
-Good thank you, how're you?
-Better when I saw you. 
Gone! What?! What the heck! What did he just say?  


Kommentarer
Tig

Tack Baby!!!=) MISS YOU!!! Kom hem till mig nu!! Puss

2010-12-03 @ 00:38:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0