Ko Olina & Diamond Head

Hawaii dag VI

Dagarna rusar iväg för oss, och det är bara att konstatera att vi kommer ha grejer kvar att göra till nästa gång vi kommer hit. För det är så det känns... Tillbaka tillbaka tillbaka =)

Kanske börjar vi komma in något i tidszonen, även om vi är himlans trötta på kvällarna. Måndagens strapatser började med pick up kl 6.05, vilket gjorde att vi fick lov att ställa klockan. De tidigare dagarna har vi vaknat ändå, men det känns liksom att hmm, ja, kroppen anpassar sig sakta men säkert. Vi skulle åka på snorkling och delfinjakt. Ah, det blev fel -vi skulle inte jaga delfinerna, vi skulle titta, och kanske simma lite med =) En halvdag på havet helt enkelt. Turen utgick från hamnen i Ko Oolina, en resort som låg i det sydvästra hörnet av ön. Väldigt glassigt måste jag nog säga. Vi åkte ut med en katamaran och bara njööööt. Elin som är ett vattendjur låg i så länge man fick, medans jag min fryslort ja, kasta in handduken efter en stund som ändå var längre än jag trott själv! Snorklingen var sådär (har man gjort både Röda Havet och Stora Barriärrevet så blir man lite kräsen ;)), men -det känns som om jag skrivit det massor med gånger redan- vattnet är så otroligt. Här var det sån blå färg på det! Och så såg vi massor med delfiner som hoppade, snurrade och gjorde magplask! Och de var så nära, och de är så fina! Tyvärr höll de sig på behörigt (100 meters kanske?) avstånd när vi var i och simmade... Men det var väl kanske inte så konstigt... Det var allafall supermys med en stund på havet. 
                
                             
                             
                             
                               
                             
                             
                             
                             
                             
                             

Och ja! Kanske känner ni till Pirates of The Caribbean? Piratskeppet som användes i den tredje(?) filmen låg förtöjt precis där vi klev på båten, så vi fick en ordentlig kik på det också. Snyggt, stort och galet mäktigt! 
 
                             
                             
                             
                             
                             

Eftersom tiden höll på att rinna ifrån oss insåg vi att vi behövde tighta upp schemat lite för att hinna med det vi ville. Därför fick vi ta eftermiddagen och offra den på hike nr 2. Det kanske inte var optimalt att göra den i gassande eftermiddagssol, men vi hade just inget val! Vi fick lov att hinna med den då vi kände att Diamond Head var något som man helt enkelt gör/ser när man befinner sig på Oahu. Bara snöra på sig joggingskorna och börja knata. Så det gjorde vi, och det var varmt, och var brant, och det var svettigt. Diamond Head är en utkiksplats högt uppe på ett berg och man kan lät säga att vi fick lön för mödan när vi väl kom upp... 
 
                              
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0