Island dag II

Vi har haft en kanondag i solen -och nu drar mamma timmerstockar på riktigt här bredvid(!)- en fullpackad dag som började med att vi utforskade Reykjavik till fots. Jättemysig, liten och gemytlig stad som sjuder av liv och rörelse.
 
 

Efter en snabblunch så bar det av på en tur runt halva ön. Den var verkligen grymt bra och vi hade en superbra och påläst guide som kunde ta mig tusan allt! Jag får fixa med bilder bättre senare, här kommer bara de få jag knäppte i farten med mobilen... Så ett axplock från dagen;
 
Naturen är storslagen här, och det skiftar från platt till kuperat, från buskskog till kargt vulkanlandskap, från glaciärer till stränder... Helt otroligt vackert. Inga bilder gör dessa enorma vidder rättvisa. Det här området kallas Pingvellir och är en nationalpark.

 
Gullfoss heter det här galet mäktiga och vackra vattenfallet som var nära att utländska investerare la vantarna på. Det räddades i sista stund och är idag skyddat.

 

 
Det här är en av geisrarna i Geysir-området. Just denna heter Strokkur och får utbrott med 2-5 minuters mellanrum. Vattnet kan vara upp till 120° varmt så man ska helst inte stå i inriktningen av förklarliga skäl :-)

 
Kratern Kerid, som inte längre är aktiv men inte heller dunstar... Otroligt vackert och imponerande!

Det får komma bättre och mer bilder sen som sagt, vi hann ju så mycket!

Dagen avslutades med en toksen middag, en gudomligt god lax. Mamma trodde det var den bästa hon ätit och nu sover vi alldeles säkert ovaggade.

...Hörselproppar i -för timmerbilen ni vet... ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0